FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


V Kozlovicích se nakonec radoval Přerov - 10.8.2014

neděle, 10 srpen 2014 00:00
Kozlovice (v proužkovaném) proti Přerovu Kozlovice (v proužkovaném) proti Přerovu Autor: DENÍK/Jan Pořízek

To byl zápas, pro který stojí za to chodit na fotbal. Kozlovice si možná vstup do divize představovaly jinak, ale rozhodně se nemusí za co stydět. V napínavém střetnutí proti Přerovu dvakrát vedly, ale nakonec se musely před houževnatě bojujícími Viktoriány sklonit.

fk-kozloviceFK Kozlovice – 1.FC Viktorie Přerov logo-fc-prerov
2:3 (2:1)

  • Místo utkání: FK Kozlovice
  • Branky: vlastní, 43. Navrátil – 36. Hrubý, 60. Kazár, 65. Bogdaň.
  • Rozhodčí:Tacina – Galásek, Šistík.
  • Diváků: -
  • Kozlovice: Mánek – Střelec (77. J. Dohnal), Mar. Král, Mich. Král, Koplík – Heger – Kaďorek, Schlehr, Dlouhý (66. Petráš), Šolín (80. Koutný) – Navrátil.
  • Trenér: Tomáš Martinek
  • Přerov: Švéda – Zimčík, Bogdaň, Kopecký, Hrabal – Kyselák, Kazár, Václavíček, Hýbner (55. Hrušák), Baran (55. Pavelka) – Hrubý (76. Dostál).
  • Trenér: Richard Švehlík.


Bylo jasné, že derby Kozlovic s Přerovem přiláká do hlediště slušný počet diváků, a to se také stalo. Ti přítomní rozhodně nemuseli litovat. „Šli jsme do zápasu s tím, že do toho dáme všechno a urveme tři body," prozradil Tomáš Martinek, trenér Kozlovic. Zpočátku k úspěchu měli jeho svěřenci dobře nakročeno.


Už po pěti minutách se měnilo skóre. Šolín unikl po křídle a jeho přízemní centr si hosté nešťastně uklidili do vlastní sítě.


„Vůbec se nám nepodařil vstup do zápasu. Chtěli jsme hrát presink, ale ani jsme se k tomu nedostali. Bylo to i tím, že Kozlovice hrály velice dobře," pochválil soka přerovský trenér Richard Švehlík.

Přerovští se snažili o kontr, ale dlouho naráželi na dobře fungující obranný val. Vzrůstající aktivita jim však přinesla kýžené ovoce. Kazárovo perfektní vysunutí zúročil Hrubý. „To byla asi nejkrásnější akce zápasu, Lukáš tím potvrdil pozici střelce," pochvaloval si Švehlík.

Domácí se však brzy na to otrkali a ještě do poločasu si stihli vrátit gólovou výhodu.


Kaďorkův nadýchaný centr uklidil nekompromisně hlavou Navrátil. V závěru ještě na sebe upozornil nebezpečnou střelou ze standardky Kazár, ale skóre už zůstalo 2:1. „V šatně jsem hráče musel klidnit. Na hřišti bylo z jejich strany zbytečně moc emocí, nesoustředili se na svůj výkon. Zdůraznil jsem jim, že když budou stále diskutovat, tak ten zápas nevyhrají," pověděl kouč hostů.


Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. „Až na ty chyby, které jsme udělali a dostali po nich branky, byl z naší strany poločas dobrý. Dařilo se nám Přerov dostávat pod tlak. Škoda, že jsme ty šance neproměnili," mrzelo Martinka.

Hrálo se nahoru, dolů a bylo jen otázkou času, kdy padnou další branky. Kouč Švehlík burcoval své svěřence k aktivitě, a ti se opravdu snažili jeho pokyny plnit. Po rychlé akci, kterou započal střídající Pavelka uklidil míč do Mánkovy branky Kazár a bylo znovu srovnáno.


Pro domácí to byla pětiminutovka hrůzy, neboť za nedlouho Bogdaň po zahrávané další standardce dokonce poprvé svůj tým poslal v zápase do vedení. Branka Přerovany hodně nabudila a dál podnikali nebezpečné akce.

Na hřišti to i každou chvíli jiskřilo, hráči si vůbec nic nedarovali a někdy to vypadalo jako boj dvou nesmiřitelných. Kozlovice se však nechtěly s porážkou smířit a v brejcích dál zaměstnávaly obranu hostů. V dobré šanci poslal Dohnal míč vysoko nad a vyrovnat mohl v samotném závěru Navrátil, ale jeho hlavička mířila přímo do brankáře Švédy, který ji ještě stihl reflexivně vyrazit.


Ani tříminutové nastavení už na skóre nic nezměnilo. Kozlovice si tak na své první body v divizi musí ještě počkat. Přerov si z hluboka mohl oddechnout, že tento náročný zápas nakonec zvládl.

„Remíza by tomu derby svědčila určitě více. Je ale pravdou, že jsme si to prohráli sami, svými chybami. Prohra je samozřejmě pro nás ztrátou. Přerov působil zkušenějším dojmem, na nás bylo vidět, že se ještě hledáme. Škoda, že jsme v tom závěru nevyrovnali," dodal zklamaně kouč Martinek.

„Pomohla nám ta dvě střídání, kdy jsem na hřiště poslal Hrušáka s Pavelkou, přinesli potřebné oživení a i díky nim jsme během pěti minut zápas otočili. Kozlovice nás pak zatlačily, ale nemuselo se tak stát kdybychom zužitkovali několik svých přečíslení. Musím poděkovat Švédovi, ta hlavička Navrátila byla opravdu na vyrovnání. Kozlovice si ten bod možná zasloužily, my jsme zkrátka byli těmi šťastnějšími," uzavřel hodnocení s úsměvem Švehlík.


Autor článku: Jaroslav Pazdera.


Číst 5756 krát Naposledy změněno neděle, 10 srpen 2014 21:25

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION