Nový Jičín - FK Kozlovice
01 / 01

Poslední zápas

Nový Jičín - FK Kozlovice

0:0 (0:0)

Detail
Olomoucký kraj


Ruka nebo ne? Kozlovicím pomohla penalta, Holice ve hře o záchranu - 29.4.2024

úterý, 07 květen 2024 17:14
Ruka nebo ne? Kozlovicím pomohla penalta, Holice ve hře o záchranu - 29.4.2024 Zdroj: Deník/Ivan Němeček

Tři body nadále ztrácí fotbalisté Kozlovic na vedoucí tým divize E ze Strání. V neděli porazili v domácím areálu 1. HFK Olomouc 3:0 a i když výsledek vypadá jednoznačně, je pro hosty, kteří venku nevyhráli od 16. září, dosti krutý.

FK Kozlovice – 1. HFK Olomouc 3:0 (2:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Dedek – Slováček, Korch
  • ŽK: Smékal, Kozák – Zeman, Purzitidis, Vejvoda, Svrčina
  • Diváci: 248
  • Branky: 32. Kozák, 45. z pen. Řehák, 57. Skopal
  • Kozlovice: Obzina – Smékal, Kostka, Řehák, Vítek, Skopal, Michl (88. Habčák), Vogl (81. Niesner), Olšanský, Kozák, Illík (65. Zdražil)
  • Trenér: David Kobylík
  • HFK: Kročil – Purzitidis, J. Kadlec, Vejvoda, Tylich, Svrčina, Pavelka, Pícha (81. Nemeth), Skočovský (69. Kachlík), Machala, Zeman (61. Novotný)
  • Trenér: P. Večeř

 


„Zasloužené vítězství, protože jsme si pro něj více šli. Soupeř byl nepříjemný a výsledek pro něj možná je krutý, ale my jsme více chtěli. Tak to na hřišti vypadalo,“ ohlédl se kozlovický kouč David Kobylík.

Vedení vystřelil domácím Miroslav Kozák, který sám dorazil svůj hlavičkový pokus do sítě ve 32. minutě, klíčový moment pak nastal těsně před odchodem do kabin.

Ruka ve vápně

Stoper kozlů David Kostka zahrával přímý kop, přičemž trefil ruku ve zdi stojícího Radima Machaly. Ten sice reklamoval, že si chránil obličej, podle hlavního rozhodčího Dedka, však nejspíš nepřirozeně zvětšoval prostor těla. Posuďte sami podle videa níže.

Machala se ve výskoku natočil k míči bokem a levačkou zastavil letící míč.

„Myslím si, že do třicáté minuty byli lepší, měli jsme dvě, tři dobré příležitosti. Nedáme, Kozlovice nám vstřelí dva góly a je de facto po zápase,“ kroutil hlavou olomoucký lodivod Petr Večeř.

Na 3:0 zvyšoval svým sedmým gólem v sezoně tahoun domácích Dominik Skopal. Zápas se poslední půlhodinu de facto dohrával.

„Přidali jsme Kozlovicím po změně stran dáreček po ztrátě ve středu hřiště. Hráč jako Skopal si s takovou situací jeden na jednoho pak poradí,“ pokrčil Petr Večeř rameny.

Osm týmů o záchranu?

Holice po záblesku ze začátku dubna, kdy slavila doma výhru nad Všechovicemi po dvanáctizápasovém čekání, opět padla a s 24 body je namočena do záchranářských bojů, které by se v divizi E mohly týkat hned osmi celků! Devátý HFK a poslední Přerov nyní od sebe dělí jen čtyři body.

Celkově ze tří moravskoslezských divizních skupin může sestoupit až šest týmů. Poslední celky divizí D, E a F sestoupí s jistotou. Další sestupující určí počet padajících moravskoslezských celků ze druhé ligy. Momentálně by z F:NL šly dolů Prostějov a Kroměříž, což by znamenalo, že kromě tří posledních by z divize mohly sestupovat další tři celky – ty s nejméně body ze všech moravskoslezských divizních skupin. Taky se však může stát, že o soutěž níže půjde už jen jeden další tým.

„Je to pořád stejné. Hrajeme relativně slušně, ale nedáme gól. Musíme zvednout hlavy. Kdybychom chodili od porážky k porážce po špatných výkonech, bylo by to hodně špatné. Ale tak to není,“ zůstává pozitivní Petr Večeř.

Holice může paradoxně v dalším kole Kozlovicícm pomoci v boji o titul, hostí totiž vedoucí Strání.

„Strání má na Kozlovice dva zápasy náskok a myslím, že po postupu šlape více. Čeká nás silový soupeř, soubojově kvalitní, budeme se mu muset vyrovnat v agresivitě a síle. Pokusíme se překvapit,“ uzavřel Petr Večeř.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 92 krát Naposledy změněno úterý, 07 květen 2024 17:31

25. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 23 56
2. Kozlovice 24 51
3. Bzenec 24 47
4. Vsetín 24 47
5. Holešov 24 38
6. Šternberk 24 38
7. Slavičín 24

36

8. Nové Sady 2 31
9. Kostelec na Hané 24 27
10. Rýmařov 24 26
11. Všechovice 23 25
12. Nový Jičín 24 25
13. HFK Olomouc 24 24
14. Baťov 24 23
15. Skaštice 24 22
16. Přerov 24 20
Kompletní tabulka

 



 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION MKA Service Energo IPT