FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Odplata! Kozlovice v derby pěti góly sestřelily Viktorku a vedou - 19. 9. 2022

pátek, 23 září 2022 12:03
Odplata! Kozlovice v derby pěti góly sestřelily Viktorku a vedou - 19. 9. 2022 Foto: Deník/Jan Pořízek

Výborný fotbal, krásná návštěva a jedna takřka dokonalá odplata. Fotbalisté Kozlovic po více než šesti letech zvítězili v Přerově. V městském derby porazili Viktorku vysoko 5:1 a částečně tak tradičnímu rivalovi vrátili vysoké prohry 0:5 a 0:6 z minulé sezony. A zasloužený bonus? Kozli nadále vedou tabulku divize E.

1. FC Viktorie Přerov – FK Kozlovice 1:5 (1:1)
 

  • Místo utkání: Přerov
  • Rozhodčí: Ogrodník – Svoboda, Tomanec
  • Diváci: 464
  • ŽK: Kaďorek (Kozlovice)
  • Branky: 11. Řezník – 19. a 52. Nekuda, 80. Kaďorek, 82. Strašák, 87. Galetka
  • Přerov: Mikeš – Kratochvíl, Kuča, Javora, Řezník – Kocian – Masný, Repček, Mirvald, Matušík – Kašpárek
  • Trenér: David Rojka
  • Kozlovice: Obzina – Vítek, Kostka, Řehák, Kyselák – Kozák (68. Střelec) – Kaďorek (87. Chudoba), Skopal, Strašák (87. Vogl), Smolka (87. Zimmermann) – Nekuda (57. Galetka)
  • Trenér: František Rolinc

 


„Těch milníků a výzev přede mnou jako před novým trenérem Kozlovic leželo několik. Dlouho jsme nevyhráli v Nových Sadech, tohle prokletí se nám podařilo zlomit. A přesně tohle jsme si říkali před derby. Že jsme v Přerově dlouho nevyhráli a že mu máme co vracet,“ usmíval se kozlovický trenér František Rolinc.

Hlavně domácí prohru 0:6 po tragickém úmrtí brankáře Šustra z konce května Kozlovice skousávaly hodně těžko. V utkání totiž nebyly výrazně horším týmem. Tahle porážka jako by se symbolicky vrátila Přerovu.

„Kdo byl na předešlém utkání u nás, které jsme prohráli 0:6, viděl v tom paralelu. Nebyli jsme tehdy vyloženě lepším mužstvem, ale měli jsme spoustu gólových šancí, které jsme neproměnili. A soupeř proměňoval. Dnes to bylo obráceně,“ přikyvoval František Rolinc.

Skvělá podívanástrong>

Pětistovka diváků viděla v prvním poločase vyrovnanou partii, hlavně však pohledný kombinační fotbal s šancemi na obou stranách. Jako první se ujali vedení domácí. Viktorka soupeře zatlačila do vlastního pokutového území, míč se nakonec dostal k Řezníkovi, který propálil Obzinu na bližší tyči.

Jenže Kozlovice mají Petra Nekudu. Nejlepší střelec hostů už mohl po zdravotních problémech nastoupit od začátku a tentokrát na gól potřeboval dvě šance. V 19. minutě si ve vápně stihl zpracovat míč a s přehledem zakončit.

„Takového hráče tam nemůžeme takto nechat. Měl spoustu času, v klidu si zpracoval míč a zakončil. Druhý gól po dlouhém autu ani nekomentuju,“ kroutil hlavou přerovský trenér David Rojka.

Ano, byl to Petr Nekuda, kdo po změně stran hlavou poslal kozly do vedení 2:1. „Měli jsme tam náznaky už v prvním poločase. Až ve druhém jsme ale pomalinku získávali převahu a začalo být otázkou času, kdy přidáme rozhodující gól. To, že jsme přidali další, už byl jenom bonus,“ byl spokojen hostující kouč Rolinc.

Přerované pak sice poslali do hry sympatické mládí v podobě 18letého Caletky a teprve 16letého Pistovčáka, mohli i srovnat, hlavičku Kašpárka a další šanci však pokryl brankář Obzina.

A tak od 80. minuty přišla třígólová kozlovická smršť, kdy se postupně náramně prosadily opory Kaďorek, Strašák a Galetka.

„Přerov určitě patří výše v tabulce. Připravovali jsme se na to, byl to těžký soupeř a výsledek 5:1 je nádherný proti takovému týmu,“ uvědomuje si František Rolinc.

„Je to super. Minulou sezonu jsme potřebovali hodit za hlavu. Dáme si pivko, posedíme a řekneme si, že jedeme dál. Příští týden nás čeká doma Bzenec, musíme v tomhle pokračovat,“ zmínil nestárnoucí Lukáš Kaďorek.

Viktorka nezvládá druhé poločasystrong>

Zatímco Kozlovice se vyhřívají na špici tabulky, Přerov má nečekaně opačné starosti. Se čtyřmi body je předposlední, přestože herně v žádném zápase nezaostával.

„Je to pořád dokola. V prvním poločase jsme měli i více šancí než Kozlovice. Byl to kvalitní fotbal, dalo se na to dívat a v šatně jsem i hráče pochválil. Jenže po změně stran se to zase zlomilo a dostali jsme góly. Potápí nás individuální chyby v obraně a to, že nedáváme góly jako v minulé sezoně,“ myslí si přerovský trenér Rojka.

Pravdou je, že pokud by Přerované k jediné výhře na hřišti HFK Olomouc přičetli body za výsledky v prvním poločase, měli by místo čtyř hned 11 bodů.

„Musíme makat dál a věřit, že se to otočí. Nevíme zatím, jak z toho ven, defenziva ve druhém poločase je špatná. Dopředu si vytváříme šance, ale nedotlačíme to tam,“ pokrčil David Rojka rameny.

Vypadalo to přitom, že Přerov se na jaře dokázal vypořádat s odchodem nejlepšího střelce Tadeáše Koryčana do 1. FC Slovácko.

„Asi chybí. Ale padalo nám tam vše i bez něj. Chybí nám i Adam Dittmer, střed zálohy teď není tak pevný, občas tam hoříme,“ doplnil David Rojka.

Viktorka navíc před derby přišla o zkušeného středopolaře Pavla Šišláka, který zamířil do Bělotína.

K lepším výsledkům se bude chtít odrazit v sobotu na hřišti Vsetína, se kterým se Rojkovým svěřencům v poslední době daří. „Naposledy jsme se tam taky probudili, tak uvidíme,“ uzavřel kouč Přerova.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 980 krát Naposledy změněno pátek, 23 září 2022 12:20

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION