FK Kozlovice - Baťov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Baťov

2:0 (0:0)

Detail
Olomoucký kraj


Nové Sady ztratily s Kozlovicemi luxusní náskok, nakonec ale mohou slavit - 30.3.2024

čtvrtek, 04 duben 2024 15:53
Nové Sady ztratily s Kozlovicemi luxusní náskok, nakonec ale mohou slavit - 30.3.2024 Zdroj: Deník/David Kubatík

Velice zajímavý duel přinesl zápas devatenáctého kola divize E mezi Novými Sady a Kozlovicemi. Domácí v něm favorita zaskočili už v prvním poločase, když si poměrně rychle vybudovali dvoubrankové vedení. Kozli se pak nenechali zahanbit a vyrovnali, aby rozhodující trefu do jejich sítě přidal střídající Anh Tuan Nguyen, jeden z mladých novosadských talentů.

FK Nové Sady - FK Kozlovice 3:2 (2:2)
 

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Lukašík - Malý, Sklář
  • ŽK: Ambrož, Foukal, Přikryl - Vítek, Skopal, Michl, Vogl
  • Diváci: 205
  • Branky: 3. Sobek, 30. Ambrož, 63. Nguyen - 37. Michl, 45+2. Řehák
  • Nové Sady: Kofroň - Ambrož (85. Raška), Krátký (46. Nguyen), Pančochář, Foukal (89. Hanus), Fládr, Rus, Machálek, Přikryl, Sobek (23. Pírek), Ždánský
  • Trenér: Rostislav Sobek
  • Kozlovice: Obzina - Smékal, Kostka, Řehák, Vítek (35. Vogl), Skopal, Michl, Vyhlídal, Smolka, Olšanský, Kozák
  • Trenér: David Kobylík

 


„Této výhry a tří bodů si obrovsky vážím. Podařilo se nám navázat na druhý poločas minulého utkání. Navíc je fajn, že během zimní přípravy jsme takzvaně omlátili naše odchovance a teď můžeme sledovat, jak se tahle práce zúročila, protože ti kluci nás jednoznačně drží. Ta střídání, díky nimž se dostali na hřiště, byla vynucená a šli tam dříve, než jsem měl původně v plánu. O to více z toho ale mám radost," říkal bezprostředně po konci zápasu šťastný novosadský kouč Rostislav Sobek.

Celý tento gólový maraton započal už ve třetí minutě jeho syn stejného jména, na kterého ve 30. minutě navázal z penalty Martin Ambrož a zvýšil už na 2:0. „Mám radost z Rosťovy formy. V minulém zápase dotáhl dvěma asistencemi tým k vyrovnání a dnes to korunoval první krásnou brankou z úniku, což u něj ani není zvykem," liboval si.

Tak jednoduché to ale černo-žlutí opravdu neměli. Jejich soupeř se totiž dokázal zvednout a ještě do přestávky vyrovnat. Nejdříve se ve 37. minutě prosadil Patrik Michl a ve druhé minutě nastavení proměnil druhý pokutový kop v utkání Alex Řehák.

Olomoučany ale ani takto nepříjemný vývoj k zemi nesrazil. Naopak. Dokázali se totiž vrátit ke své hře a v 63. minutě šli znovu do vedení po střele Anha Tuana Nguyena. Na další brankovou odpověď se hostující favorit už nezmohl, a tak si tři body z tohoto mače odnesli domácí.

Tato gólová situace pak dost rozezlila kozlovického trenéra Davida Kobylíka. A to nejen z toho důvodu, že jeho svěřenci zrovna inkasovali. „Musím se ještě podívat na video, ale za mě tam byl jasný šlapák na našeho hráče, který odehrával míč z šestnáctky," popisoval důvody svého rozhořčení.

„Rozhodně to ale nemá souvislost s tím, že jsme prohráli. Podali jsme naprosto strašný výkon, kterému chyběly všechny parametry. A je to škoda, protože jsme na tom byli po všech stránkách, včetně té psychické, velice dobře. Tohle je tedy takové sestřelení. Možná nám to také může do budoucna pomoct, ale z mé strany je to skutečně obrovské zklamání. Dneska domácí vyhráli zaslouženě. Ani ne v tom, že by byli lepší, ale prostě více chtěli," dodal ale hned nato.

Mnohem s větší pozitivitou pak mohl výkony svých svěřenců hodnotit trenér Sobek, kterého potěšil zejména fakt, že se jím vedení hráči nenechali náhlou ztrátou vedení vydeptat. „Dnes se, mimo jiné, ukázala síla kabiny, která dala jasně najevo, že pro ni není žádný zápas ztracený. A to ani proti tak silnému soupeři, kterým Kozlovice bezpochyby jsou. Všem klukům musím za jejich výkon moc a moc poděkovat," řekl.

„V poločase jsem klukům hlavně zdůrazňoval, že se nic neděje. Že přece nemůžeme chtít pokaždé vyhrát 4:0 nebo vůbec, ale musíme se umět o výsledek i poprat. Nebyli jsme tedy sice herně lepší, ale rozhodně houževnatější," doplnil ještě na úplný závěr.

Kozlovice tak i nadále zůstávají na svých 41 bodech a druhém místě s pětibodovým polštářem na třetí Bzenec a bodovou ztrátou na lídra ze Strání. Nové Sady pak mají bodů 27 a poskočily na místo sedmé. V příštím kole borci z předměstí Přerova přivítají Slavičín a ti z olomouckého sídliště se zase vydají do Nového Jičína.


Autor článku: David Kubatík / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 143 krát Naposledy změněno čtvrtek, 04 duben 2024 16:23

23. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 22 47
3. Vsetín 21 42
4. Bzenec 22 41
5. Holešov 21 37
6. Slavičín 22 36
7. Nové Sady 22

32

8. Šternberk 22 31
9. Kostelec na Hané 22 24
10. Baťov 22 24
11. HFK Olomouc 22 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 22 21
14. Rýmařov 22 21
15. Nový Jičín 22 20
16. Přerov 22 17
Kompletní tabulka

 



 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION MKA Service Energo IPT