FK Kozlovice - Baťov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Baťov

2:0 (0:0)

Detail
Olomoucký kraj


Nadávky a dělbuchy. Kozlům k vítězné premiéře pomohly tři penalty i červená - 13.8.2023

úterý, 03 říjen 2023 20:19
Nadávky a dělbuchy. Kozlům k vítězné premiéře pomohly tři penalty i červená - 13.8.2023 Foto: Deník / Jan Pořízek

Nadávky směrem k rozhodčím od skupiny hostujících fanoušků, dělbuchy po zápase jako projev nespokojenosti s výkonem sudích. To bylo nedělní odpoledne v Kozlovicích, kde domácí fotbalisté porazili při své divizní premiéře Šternberk 3:1 díky třem proměněným penaltám i červené kartě pro hostujícího Vašičku. Faul před rozhodujícím druhým pokutovým kopem se i dle našeho videa (detailně a zpomaleně najdete uvnitř článku) pískat neměl.

FK Kozlovice – FK Šternberk 3:1 (0:0)
 
  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Tomanec – Gasnárek, Svoboda
  • ŽK:Řehák, Olšanský, Vyhlídal – Kopřiva, Smrček
  • ČK:44. Vašička (po 2. ŽK)
  • Branky56. z pen. a 68. z pen. Nekuda, 91. z pen. Řehák – 59. Sedláček
  • Diváci: 285
  • Kozlovice: Obzina – Smékal, Kostka, Řehák, Kyselák, Kaďorek (75. Vyhlídal), Nekuda (83. Slatinský), Smolka (89. Vogl), Olšanský, Kozák, Skopal
  • Trenér: David Kobylík
  • Šternberk: Kopřiva – Knebl (57. Dvořák), M. Kuba, Drmola, Zifčák (83. Dittrich), Vašička, Zvědělík (57. Sedláček), Vítek, Hustý, D. Kuba, Smrček
  • Trenér:Ivo Lošťák

[/block]

 

„Jestli z takového vítězství mají Kozlovice radost, já jim to jen přeji,“ kroutil hlavou šternberský trenér Ivo Lošťák.

„Ivoše chápu, jsme kamarádi. Radost ale určitě mám. Situace, které jsme si vytvořili, vedly k vítězství. Byli jsme lepším týmem, Šternberk jsme přehráli, i když měl v prvním poločase nebezpečné příležitosti,“ hodnotil kouč Kozlovic David Kobylík.

Pěkně popořádku. Domácí mistr divize E z předešlé sezony začal aktivněji, do vedení ale po 20 minutách mohli jít spíše Šternberští po dobrých střelách ze střední vzdálenosti a nebezpečně zahraných dvou rohových kopech.

První šanci kozlů měl až po půlhodině hry Smékal, který prošel až před hostujícího gólmana, Kopřiva ale tuto možnost zlikvidoval. Z brejku pak nebezpečně pálil Kaďorek.

Ve 44. minutě se odehrál první klíčový moment utkání. Zde ještě hosté nemohli protestovat. Martin Vašička zatáhl při brejku domácích za záchrannou brzdu. A protože o osm minut dříve už viděl první žlutou kartu, musel předčasně do sprch.

„Do vyloučení to bylo utkání, ve kterém jsme byli lepší. Bohužel jsme neproměnili tisíciprocentní šanci. Když ji nedáme, nemůžeme tady vyhrát,“ vrátil se Ivo Lošťák k první dvacetiminutovce. „Vyloučení ale bylo správné. První žlutá byla zbytečná, při druhé už hasil situaci. Na to nemůžu nadávat,“ dodal.

„Byl to klíčový moment. Byli jsme do té doby silnější na balonu, hosté ale z bloku podnikali nebezpečné protiútoky, které nás zlobily. Vyloučení tohle eliminovalo,“ měl jasno David Kobylík.

Kozli tak hned po změně stran soupeře zatlačili a výsledkem byl první pokutový kop po zjevné ruce kapitána hostů Martina Kuby. Míč si postavil domácí kanonýr Petr Nekuda a poslal mistra do vedení.

To jako by domácí uspokojilo. Šternberk z jediné možnosti ve druhé půli nekompromisně udeřil, tři minuty po vedoucím gólu Nekudy srovnal hlavou po dvou minutách pobytu na hřišti střídající Štěpán Sedláček.

Sporná penalta

Kozlovicím pak mohl vedení vrátit Skopal, v obří šanci ale těsně minul. Stejný hráč pak v 67. minutě byl u nejdiskutovanějšího momentu zápasu. Ve vápně při souboji rameno na rameno s Tomášem Drmolou upadl. Hlavní rozhodčí Tomanec po chvilce váhání dle všeho dal na radu pomezního Tomáše Svobody a odpískal přinejmenším přísnou penaltu.

Petr Nekuda proměnil i napodruhé a aby toho na nervy šternberských fanoušků nebylo málo, Dominik Skopal si v 90. minutě došel pro třetí pokutový kop za podražení gólmanem Kopřivou. To už na hřišti nebyl Nekuda a jeho roli tak zastal kapitán Alex Řehák – 3:1.

„Tři penalty, to je rarita. Dvě z toho byly jasné. Ale ta druhá na tisíc procent nebyla. Tohle se prostě nemůže pískat. Pro mě je to nepochopitelné,“ nevěřil svým očím Ivo Lošťák.

„Když budeme spekulovat, první a třetí penalta byly stoprocentní, druhou viděl pomezní rozhodčí, bylo to přes celé hřiště a nedokážu to posoudit,“ pokrčil rameny David Kobylík.

Kozlovice každopádně oslavily vítězný vstup do nové sezony. Úvodní kolo ve Strání neodehrály kvůli nezpůsobilému terénu, ve středu pak padly v MOL Cupu 1:3 na půdě Vsetína.

„Výsledek ze Vsetína jde proti nám, ale herně nám to ukázalo, že jsme na sezonu dobře připraveni. To jsme potvrdili. Start nebyl jednoduchý, měli jsme o zápas méně, Šternberk už měl v tabulce nahráno a doma pro nás byla povinnost vyhrát,“ uzavřel David Kobylík.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 394 krát Naposledy změněno středa, 04 říjen 2023 14:30

23. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 22 47
3. Vsetín 21 42
4. Bzenec 22 41
5. Holešov 21 37
6. Slavičín 22 36
7. Nové Sady 22

32

8. Šternberk 22 31
9. Kostelec na Hané 22 24
10. Baťov 22 24
11. HFK Olomouc 22 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 22 21
14. Rýmařov 22 21
15. Nový Jičín 22 20
16. Přerov 22 17
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION