FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlovice vyhrály v Šumperku, sebraly mu jarní neporazitelnost - 5.6.2016

úterý, 07 červen 2016 04:31
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Šumperk – Fotbalisté Kozlovic připravili Šumperku první jarní porážku na jeho hřišti. Souboj dvou zástupců Olomouckého kraje divizní skupiny D nakonec ovládli díky jedinému vstřelenému gólu hosté.

 

Šumperk FK SAN-JV Šumperk
0
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Šumperk: Kreizl – Purzitidis, Z. Horák (66. Demeter), Jindra, Jurásek – Reichl, L. Horák (75. Konečný) – Muzikant (46. Klimeš), Rozsíval, Podhorný – Nimrichtr
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Michal Král, Martin Král, Heger – Vojtášek (61. Kaďorek), Axamit, Schlehr (80. Galetka), Tomčík, Sikora – Žůrek (90. Kadlec)
  • Rozhodčí: Šula – Hájek, Jahoda
  • Branky: – 65. Sikora
  • Žluté karty: Z. Horák, Purzitidis, Rozsíval – Axamit
  • Červené karty: -
  • Diváků: 90

Celek z Přerovska tak pokazil svému soupeři rozloučení s letošní domácí sezonou, i přes tento neúspěch však nemusí svěřenci trenéra Bohdana Hecla smutnit, již v minulém kole si totiž díky parádnímu jaru zajistili definitivní záchranu v soutěži.


„Zápas byl vyrovnaný a čekal jsem, že to tady budeme mít těžké. Šumperk se celé jaro prezentoval dobrým kombinačním fotbalem, rychlou hrou a přineslo jim to výsledky," prozradil úvodem kouč Kozlovic Roman Matějka.

„My se již několik kol snažíme hrát především poctivě zezadu, což jsme potvrdili další vychytanou nulou a většinou vždy nějaký ten gól dáme. I tentokrát mně bylo jasné, že to bude utkání o jedné chybě a jednom gólu, který jsme dnes dali my, a proto jsme vyhráli," uvedl dále s úsměvem kozlovický trenér.


Na úvodní změnu skóre si pak nepříliš zaplněné ochozy Tyršova stadionu musely počkat až do druhého dějství, v němž měli nejprve obrovskou možnost hosté.

V 60. minutě po centru z pravé strany střílel z první zcela volný Patrik Sikora, jehož pokus ale bravurním zákrokem šumperský gólman Kreizl vyrazil.

O chvíli později se pak již mohl stejný kozlovický hráč radovat, když po akci Martina Schlehra poslal míč nekompromisně do sítě – 0:1.


Za nepříznivého stavu se sice Šumperk snažil stále více tlačit před soupeřovu šestnáctku, měl řadu standardek, jenže domácím chyběl větší klid i důraz při zakončení.

V 78. minutě zamířil z hranice malého vápna domácí Martin Jindra vysoko nad, později se minuly účinkem i odvážné průniky Reichla či Juráska.

A když v samotném závěru odvrátil kozlovický gólman Bureš dobrou ránu Konečného na rohový kop, skončil nedělní duel těsnou výhrou hostů.


„Domácí měli možná herní převahu, snažili se kombinovat a tlačit nás, ale vpředu si toho moc nevytvořili, opravdu vyložených šancí jsme měli víc a hlavně naše obrana fungovala bezchybně, takže můžeme být spokojení," dodal kozlovický Roman Matějka.


„Mrzí mě, že jsme v posledním utkání přišli o jarní domácí neporazitelnost. Chtěl jsem, aby kluci k tomuto zápasu přistoupili se vší vážností a s důrazem, který nás zdobil v duelech, kdy šlo o všechno, ale dnes zůstalo jen u slov. Mám pocit, že už nám trochu dochází baterky," přidal se s hodnocením kouč Šumperku Bohdan Hecl.

„Dnešní zápas se mi z naší strany vůbec nelíbil. Z těch jedenácti hráčů na hřišti jen málo chtělo pro tým udělat něco navíc i za cenu toho, že to bude trochu bolet. Výdej energie i srdíčko mi tam dnes zkrátka chybělo," řekl dále Bohdan Hecl po nevydařeném zápase.

„Soupeř má zkušenější hráče, hrál dobře zezadu a čekal na naši chybu, která nakonec přišla. Pak jsme se sice trochu zvedli a chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale moc šancí už jsme neměli. Zejména při standardkách jsem na naší straně postrádal více soubojů a obětavosti s cílem získat míč," uzavřel své hodnocení trenér Šumperku Bohdan Hecl.



Autor článku: Miroslav Pergl; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4056 krát Naposledy změněno úterý, 07 červen 2016 04:43

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION