FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlovice se loučily smolnou prohrou. Trenér Matějka by měl pokračovat - 14.6.2015

pondělí, 15 červen 2015 05:32
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Fotbalisté Kozlovic se s nováčkovskou sezonou v divizi rozloučili poměrně smolnou domácí porážkou 0:1. V nedělním utkání totiž nestačili na jistého vicemistra z Vítkovic. O jedinou branku posledního duelu sezony se postaral Adam Blucha.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrnější, první šance se objevila ve 13. minutě, kdy si Hatle vyměnil míč s Kaďorkem, ten ale těsně minul branku vítkovického gólmana Ognyanova.

Na druhé straně hned poté zahrozil Afričan Mantey, ale v šestnáctce míč dobře netrefil.

Velkou šanci měly Vítkovice v 18. minutě, kdy domácí brankář Kadlec podcenil situaci a nevyběhl, nabídnutý prostor však Kovařík využil pouze k nepřesné přihrávce.

Kozlovičtí se snažili kombinovat, dvakrát zahrozil bek Petráš, šlo však o propagační pokusy z velké vzdálenosti.


„První poločas začal z obou stran opatrně. My jsme se soustředili na defenzivu, Vítkovice tak držely míč více na svých kopačkách, ale bylo to víceméně na jejich polovině, což pro nás nebylo nebezpečné. Měly tam nějaké situace, kdy byly šikovné jeden na jednoho, ale remíza byla zasloužená," hodnotil první půli trenér Kozlovic Roman Matějka.


Hosté přeci jen vypadali o něco nebezpečněji, ve 34. minutě se ve vápně dostal do slibné příležitosti střídající Trajkovski, jeho pokus ale postrádal razanci.

Dvě minutky nato zahrozil Kaďorek zajímavou střelou z kroku, ta šla ovšem nad.

Po čtyřiceti minutách hry se při brejku nadechl k pěknému sólu vítkovický Lukáš, jeho střelu na poslední chvíli domácí zblokovali. Poločas skončil bezbrankovým stavem.


Na začátku druhé půle si vzal slovo znovu Lukáš, situaci ale dobře vyřešil Kadlec. Kozlovičtí si šance vytvářili zejména po centrech Kaďorka, efektivita však byla nulová. Když se v 62. minutě dostal po brejku ke střele sám Kaďorek, byl také neúspěšný.


„Doma nás provází to, že hrajeme slušně, ale nedáváme příležitosti, to rozhodlo i dnes," mrzelo trenéra Kozlovic.


A tak přišel vítkovický trest. V 64. minutě hosté přetavili svůj tlak k jediné brance střetnutí. Kovář poslal měkoučký centr do vápna přesně na hlavu Bluchy, který se nemýlil.

Neuběhla ani minuta a skóre se mohlo měnit na obou stranách. Krásný přechod Vítkovic do ofenzivy v podání dua Blucha – Kovařík skončil dobrým vyběhnutím Kadlece.

Z následného protiútoku byly Kozlovice blízko vyrovnání, Janoštíkův centr nakonec skončil jen velkým závarem a následným útočným faulem.

Stoprocentní šanci měli domácí v 77. minutě. Po centru Kaďorka však Martin Král svou hlavičku z bezprostřední blízkosti neumístil. Obehraná písnička pokračovala deset minut před koncem – Kaďorkův povedený centr a tentokrát Janoštíkova nepřesná hlavička.

Kozlovičtí ale začali svého soupeře tlačit a nechtěli se loučit porážkou. V 84. minutě hostující Laryš namazal Janoštíkovi, který šel sám a po následné kličce donutil brankáře Ognyanova k faulu. Ten už měl jednu žlutou kartu, musel jít do sprch, a jelikož Vítkovičtí už neměli k dispozici střídání, do branky se postavil útočník Kovařík. Ten se ukázal při poslední snaze domácích o vyrovnání jako solidní ve vzdušných soubojích, hosté tedy udrželi nejtěsnější možné vítězství.


„Druhý poločas probíhal stejně, jako ten první, až do úvodního gólu. Ten daly Vítkovice skoro z ničeho. Chybělo nám štístko. Dnes jsme nedali čtyři gólové příležitosti, což rozhodlo," byl si vědom Matějka.


Kozlovice tak zakončily sezonu na jedenáctém místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako dvanáctý Přerov. Roman Matějka ale s touto pozicí svého celku spokojený není.


„S umístěním spokojený nejsem. Tým pod mým vedením udělal na jaře bodů málo. Úvod se nám podařil až nad očekávání dobře, pak ale přišla špatná pasáž. Nevyhrávali jsme a i herně to bylo zlé. Od zápasu s Mohelnicí jsme se ale celkově zvedli. Začali jsme předvádšt bojovný a kvalitní fotbal. Rozhoduje ale finální fáze. My jsme si dokázali vytvářet mraky šancí, ale snad kromě utkání s Havířovem jsme vždy doplatili na to, že soupeř dal nějakého šmudlu a my nevyužili několik tutovek," pověděl Matejka.


Na kozlovické lavičce by po půlročním poznávání se s novým týmem měl zůstat.


„S vedením jsme se o tom bavili, zatím bych měl pokračovat dál a už se těším na letní přípravu," prozradil Roman Matějka.


FK Kozlovice – MFK Vítkovice 0:1 (0:0)

Branky Kozlovic: -

Kozlovice: Kadlec – Petráš, Tomčík, Dlouhý (68. Michal Král), Střelec (23. Heger) – Kaďorek, Hatle, Schlehr, Martin Král, Koutný – Janoštík. Trenér: Roman Matějka.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4712 krát Naposledy změněno pondělí, 15 červen 2015 05:43

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION