FK Kozlovice - Slavičín
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Slavičín

2:2 (1:0)

Detail
Olomoucký kraj


Kozlovice padly v Hodoníně. Rozhodla sporná penalta a gól přímo z rohu - 7.5.2016

neděle, 08 květen 2016 16:54
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Hodonín – Fotbalisté Hodonína se šest kol před koncem sezony drží v čele divize D. Ambiciózní tým zvládl v cestě za vysněným postupem do třetí ligy další těžkou šichtu. Svěřenci trenéra Františka Komňackého ve 25. kole zdolali Kozlovice 3:1.

 

Hodonín FK Hodonín
3
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Hodonín: Petráš – Privrel, Kyselka, Konečný, Fojtík (86. M. Petrucha) – Červinek – Holešinský (80. Reška), Paděra, Šturma – Polách – Hanus (83. Dovhanyuk)
  • Kozlovice: Bureš – Střelec, Martin Král, Tomčík, Heger – Kaďorek, Axamit, Krejčíř, Vojtášek – Žůrek (72. Drápal), Galetka (86. Kadlec)
  • Rozhodčí: Poláček – Kostelník, Slováček
  • Branky: 44. a 77. Polách, 70. Hanus (PK) – 90. Vojtášek
  • Žluté karty: 36. Fojtík, 89. Dovhanyuk – 71. Krejčíř, 85. Drápal
  • Červené karty: -
  • Diváků: 150

Domácí za třemi body nasměroval špílmachr Tomáš Polách. Hodonínský kapitán nejprve v zvěru prvního poločasu otevřel skóre, v 77. minutě se trefil přímo z rohu.

Vítězný gól obstaral další mazák Martn Hanus. Posila z Hlučína proměnila penaltu nařízenou za faul na Holešinského.

Hosté v závěru výsledek pouze zkorigovali. Gólmana Petráše o první jarní nulu připravil v poslední minutě Pavel Vojtášek.

Na zvrat už ale celek z Hané, za který nastoupili i bývalí ligoví hráči Tomáš Bureš s Liborem Žůrkem neměl.


„Nejsem spokojený s tím, co jsme v Hodoníně předvedli. Zápas nám nevyšel. Dělali jsme chyby, kazili jednoduché přihrávky. Od toho se všechno odvíjelo," zlobil se kouč Kozlovic Roman Matějka. Ten své svěřence před týdnem chválil, v sobotu však měl k jejich výkonu značné výhrady.


Hostujícímu trenérovi se ovšem nelíbili ani rozhodčí.

Hráči Kozlovic cítili křivdu především po penaltovém zákroku na Holešinského a cestou do kabin si pořádně zanadávali. Někteří si i s chutí bouchli do železných vrat.

„Penalta mě mrzí. Byla hodně přísná, navíc před ní asistent rozhodčího signalizoval hraní rukou útočícího hráče. Kdyby sudí předtím uznal gól z ofsajdu, vůbec by mi to nevadilo, ale pokutový kop pískat neměl. Ten byl přes čáru," míní Matějka.

Porážku na nepřesného rozhodčího ale nesváděl. „Protože jsme hráli špatně," uznal.


Co se vlastně v 68. minutě přihodilo? Domácího záložníka Holešinského atakoval ve vlastní šestnáctce hostující bek Heger a rozhodčí Poláček ukázal na bílý puntík.

Kozlovičtí protestovali. Podle nich totiž obrannému zákroku předcházela ruka hodonínského hráče.

Protesty ovšem nepomohly, útočník Hanus se z penalty nemýlil a favorit vedl 2:0.


Do té doby přitom bylo utkání poměrně vyrovnané a klidné.

V první půli toho diváci mnoho neviděli. Vzruch přinesla pouze rána Polácha z voleje mimo, Holešinského zakončení, které skončilo vedle, a hlavička hostujícího Krejčíře po rohu Krále.

„Naše hra sice nebyla dostatečně kvalitní, ale soupeř nás v prvním poločase nijak zvlášť nezatlačil. Gól jsme dostali až vlastní hrubé chybě," pravil Matějka.

Nezáživnou pasáž utnula až brejková akce Hodonína, na jejímž konci byl přesně zakončující středopolař Polách.

Devětatřicetiletý záložník překonal bývalého spoluhráče z brněnské Zbrojovky Bureše a poslal favorita ve 44. minutě do vedení.


„Velmi nám pomohl góly do šatny těsně před půlí," řekl hodonínský trenér František Komňacký.

Známý kouč o víkendu kromě dlouhodobě zraněného Heska postrádal také vykartovaného Víška. V základní sestavě se tak objevil mladík Kyselka, který svým výkonem rozhodně nezklamal.

Dvacetiletý mladík pomohl pokrýt rychlonohého forvarda Žůrka.

Mistr Evropy hráčů do jednadvacetil let z roku 2002, který společně s trenérem Komňackým získal v Baníku Ostrava mistrovský titul se na stadionu U Červených domků příliš neprosadil.


„Samozřejmě jsme o něm věděli. Hlavně jeho rychlost obránce strašila. Kluci se s tím vyrovnali dobře a až na dva náběhy se k ničemu výraznému nedostal," uvedl domácí kouč.

Ani Hodonín ale prvních pětačtyřicet minut nijak nezářil. „Hra ale hlavně v prvním poločase byla trošku nervózní," všiml si Komňacký.

Druhou půli měli Jihomoravané víc pod kontrolou, do šancí se ale nedostávali.

V 62. minutě přidali domácí gól, ale rozhodčí branku Hanuse po povedené hlavičce pro ofsajd neuznal.

Vzápětí se ale elitní střelec dočkal. Po faulu na Holešisnkého proměnil Hanus penaltu. Bureš sice vystihl směr, ale proti prudké ráně neměl nárok.

Pak byl blízko dalšímu gólu stoper Kyselka, ale jeden z hostujících hráčů balon odvrátil na brankové čáře.

Třetí úder zasadil soupeři Polách, který zaskočil Burešem výborně kopnutým centrem přímo od rohového praporku. Hosté rezignovali, přesto v závěru porážku alespoň snížili. Na konečných 3:1 upravil Vojtášek.

„Byla to kaňka, i když po prostřídání o nic nešlo. Náhradníci nebyly v provozní teplotě," řekl Komňacký.

Mužstvo ale jinak chválil. „Vítězství je zasloužené. Byli jsme lepší a soupeře přehráli. Tři body nás drží v popředí tabulky," prohlásil hodonínský trenér.


Slovácký celek nyní čeká náročný týden. Favorita na postup do MSFL nyní prověří Tasovice a Blansko. Oba duely hraje Hodonín venku.

„Čekají nás složité zápasy. Věřím, že nám vítězství pomůže a že v dalších utkáních budeme dostatečně produktivní," přeje si Komňacký.



Autor článku: Libor Kopl; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 3711 krát Naposledy změněno neděle, 08 květen 2016 17:10

16. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 20 49
2. Kozlovice 20 43
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION