FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Kadlec 0, Mánek 1 - 28.9.2014

neděle, 28 září 2014 16:29
Ilustrační foto Ilustrační foto Autor: DENÍK/Jan Pořízek

Kozlovice – v 8. kole Moravskoslezské divize nasadily Kozlovice do hry oba své gólmany. Kadlec po 90. minutách hry odcházel do kabin s čistým kontem, jeho kolega Mánek jako střelec poslední páté branky domácích.

logo-fk-kozloviceFK Kozlovice – FK Nový Jičínlogo-fk-novy-jicin
5:0 (1:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 36. Kaďorek, 52. Koutný, 84. Navrátil, 86. Přikryl, 88. Mánek
  • Rozhodčí: Záloha, Tacina, Šimek
  • ŽK: 72. Schlehr
  • ČK: 52. Koplík
  • Diváků: 350
  • Kozlovice: Kadlec – Koplík, Petráš, Dlouhý, Heger, Schlehr, Mar. Král, Kaďorek, Přikryl, Koutný (89. Skopal), Navrátil (87. Mánek)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Světelná tabule ukazuje 86. minutu. Vedoucí Málek jde za pořadatelem a oznamuje mu čísla střídajících hráčů. Diváci na tribuně se už z jejich komunikace dovědí, že na hřiště se chystá hráč s číslem 16. V 87. minutě jde míč u vchodu do šaten do autu, rozhodčím je nahlášeno střídání, pořadatel zvedá cedulku a za Navrátila vbíhá na hřiště za potlesku diváků Mánek. Místo do branky se ovšem staví na hrot útoku. Rozhodčí chvíli čeká, než hráč zaujme pozici, a poté dává pokyn ke hře. Petráš zvedá míč ze země, rozbíhá se a hází jej na hrací plochu, na nově příchozího hráče. Míč letí, letí 20 metrů. Hostující obránci stojí a hledí. Míč dopadá tři metry za ně, na šestnáctku k úplně volnému Mánkovi. Šrom udělá pár rychlých kroků dopředu a jen z povinnosti zvedá ruce. Míč ho bezpečně míjí a … na tribunách vypuká nespoutaná radost. 5:0, první dotek s míčem, 20 sekund na hřišti, náš brankař dal branku! Střelec přijímá gratulace od spoluhráčů na hřišti a jeho rodiče od sousedů na tribuně.

Za další 4 minuty se dostalo ocenění i celému mužstvo. Hráči si jdou před tribunu pro potlesk a chválu a taky poděkovat fanouškům za povzbuzování.


Utkání s Novým Jičínem jsme zvládli. Konečně jsme se dočkali čistého konta. Kadlec nastoupil k prvnímu utkání v divizi a mužstvo podržel. V 6. minutě předvedl důležitý zákrok při šanci Lokšy a ostatní situace vyřešil s přehledem. V 15. minutě byl sice překonán, ale Plešek si nedokázal uhlídat své postavení a gól pro ofsajd neplatil. Aby byl jeho výkon v takovém utkání bez chybičky, to musí ještě zlepšit výkopy a přestat zbytečně diskutovat s rozhodčím.


Dobře utkání odehrála i nově složená stoperská dvojce ve složení Dlouhý-Petráš. Občas si sice zahrávala s nervy fanoušků, když místo jednoduchého odehrání míče po míči „šlapala“ jako v 64. minutě, kdy z kolotoče nahrávek mezi Petrášem a Dlouhým nakonec byla trma vrma v šestnáctce a 3 střely Nového Jičína. Ovšem jinak soupeře do střeleckých příležitostí nepustila, navíc pokud se ten rozhodl vystřelit, střelu obránci zblokovali. Samozřejmě vydatně se v obraně jako vždy vyznamenal Martin Král, tentokrát v roli defenzivního záložníka.


Pochvalu zaslouží i naše útočná fáze. Branka na 1:0 splňovala nejpřísnější fotbalové parametry. Na tři doteky se míč dostal přes celé hřiště k volnému Kaďorkovy a ten byl až příliš chladnokrevný. Nejprve obešel gólmana a místo střely udělal ještě kličku navrátivšímu se obránci a až pak míč uklidil do branky. Druhý gól Koutný do brány doslova dotlačil a zbývající tři padly ke konci utkání z brejkových situací.

Zejména v druhém poločase jsme hráli jednoduše, přímočaře a byly velmi efektivní. A i když v nadpise se píše hlavně o brankářích, pochvala musí směřovat i ke Kaďorkovi. V neděli byl prostě famózní. V obraně soupeře si dělal, co chtěl, připravoval šance svým spoluhráčům, střílel, bojoval, lítal po celém hřišti atd., viděno jen statisticky: jednu branku sám dal, tři další připravil. Co se s ním od minulého týdne stalo? V pátek dostal nové kopačky, vypadá to, že se nákup povedl.


Při tom všem musíme přiznat, že soupeř odehrál první poločas velmi slušně a dost nás trápil. Naštěstí hrál až moc komplikovaně a v situacích, kdy měli zakončovat, se jeho hráči sami z výhodné pozice vytlačili. Od 52. minuty mu navíc do karet hrála jedna událost. Znovu jsme přišli o jednoho hráče kvůli disciplíně, tentokrát dvě žluté karty uviděl Koplík. Novému Jičínu to naštěstí pro nás vůbec nepomohlo, spíše naopak. Nepřišel tlak ani šance. Nový Jičín prostě potvrdil to, co se o jeho hráčích říká – když prohrávají a nedaří se jim, jednoduše to vzdají. V Kozlovicích přišel takový zlom v 70. minutě, kdy hosté fyzicky odpadli a 20 minut doslova odchodili.


Superlativy si rovněž zaslouží i ostatní hráči, kteří do utkání zasáhli, trenér, vedoucí i masér, tedy všichni za obrannou hru v celém zápase a za ofenzivu v druhé půli a zejména úchvatnou poslední desetiminutovku.


Snad nám tento kus dobré nálady zůstane také po příštím utkání v Petrovicích. Zde hrajeme v sobotu od 15:30. Zájemce o výlet na sever Moravy informujeme, že autobus odjíždí od kaple ve 12. hod.



Autor článku: (em).


Číst 4862 krát Naposledy změněno úterý, 30 září 2014 16:58

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION