FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Jeden vstřelený gól, jedna červená karta, 0 bodů - naše bilance z utkání v Lískovci - 21.9.2014

neděle, 21 září 2014 17:03
Ilustrační foto Ilustrační foto Autor: DENÍK/Jan Pořízek

Lískovec – po prvním poločase jsme si mohli říkat, že hrajeme zápas jako ve Vítkovicích, po druhé půli jsme si mohli být jistí, že jsme napodobili utkání v Rýmařově a Slavičíně – prohráli jsme, obdrželi jsme tři branky a dohrávali v desíti.

logo-tj-sokol-liskovecFK Real Lískovec – FK Kozlovice logo-fk-kozlovice
3:1 (0:1)

  • Místo utkání: Lískovec
  • Branky: 10. Kaďorek
  • Rozhodčí: Richtár, Těšina, Záloha
  • ŽK: 75. Schlehr
  • ČK: 77. Šolín
  • Diváků: 95
  • Kozlovice: Mánek – Koplík, Mar. Král, Dlouhý, Heger, Schlehr, Šolín, Kaďorek, Přikryl, Koutný, Navrátil (70. Václavíček)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Tím, že utkání v Lískovci zakončilo první čtvrtinu sezóny v divizi, můžeme se pokusit současně s hodnocením tohoto utkání začít i trochu bilancovat.


První, nad čím se musíme zamyslet, je disciplína mužstva a disciplína některých hráčů. Tři červené karty v osmi zápasech jsou příliš. Žádný z nováčků se nemůže vykázat takovými statistikami a ani jedno divizní mužstvo nemá tolik vyloučených jako Kozlovice. V Lískovci nedohrál Kuba Šolín, a to po dvou tvrdších zákrocích. Rozhodčí Richtár, kterému se utkání mimochodem povedlo, oprávněně našeho hráče za oba zákroky potrestal a v 77. minutě předčasně poslal do šaten. Bohužel pro nás jde o druhý případ, kdy je Šolín vyloučen a DK na něj už bude hledět jako na recidivistu – s 1 zápasovým trestem se tak příliš nedá počítat. Na druhou stranu k Šolínovi tento způsob hry patří a v řadě případů je v týmu jediný, který dokáže v utkání přitvrdit. Znovu bohužel: v záloze k jeho hře nemáme alternativu.

Druhým rozhodčími oceňovaným hráčem je Schlehr, u něj zatím sčítáme jen žluté karty, a to často za úplně nesmyslné zákroky – v osmi zápasech osobní trest získal v sedmi případech.

Utkání venku nám všem ukazují, jak této naší nedisciplinovanosti dokáží soupeři dobře využít.


Druhým problémem je obranná hra. 20 obdržených branek v 8 utkáních hovoří samo za sebe. Tolik gólů jsme, co jsme zatím letos napočítali v naší síti, jsme neobdrželi skoro za celou loňskou sezónu. Přitom před sezónou k hráčským změnám v obraně nedošlo – jedinou posilou byl Koplík. Na druhou stranu obrana nehraje v tradičním složení – ve třetím utkání se nám zranil Michal Král, zdravotní problémy trápí i Petráše a David Střelec jednou hraje a pak ne. V Lískovci parťáka Martinu Královi dělal Dlouhý a v první půli jejich spolupráce měla jistou kvalitu, stejně jako obranná hra celého týmu. Dalších 45 minut, a to především od 2 branky domácích, už bylo takovou menší katastrofou, kdy se opět ukázalo, že v případě, že se prohrává, hráči začnou vytvářet vlastní strategie a taktiky, bezhlavě útočí a na bránění nemá nikdo čas a nakonec i síly.

Nejvíce pak záleží na tom, jak situace vyřeší poslední čtveřice a brankář. V Lískovci se Mánek několikrát vyznamenal, tak jako v předešlých 7 zápasech, a byl oporou týmu, přesto si v neděli vybral i slabší chvilku a vyrovnávací branka Lískovce hned na začátku druhé půle jde na jeho vrub – pozdě vyběhl a Milunovič s přehledem vyrovnal.

Samozřejmě faktorem je zde i vyšší kvalita soupeře, hrajeme proti hráčům, kteří nakoukli do profesionálního fotbalu nebo hráli nejvyšší dorostenecké soutěže, například v případě Lískovce v sobotním utkání se Žižkovem (2. liga) nastoupili dva hráči Coufal a Soukup a z webových stránek Frýdku Místku se dovíme, že 5 hráčů, kteří byli uvedeni v zápise proti Kozlovicím, loni do áčka nakouklo.


Třetí problém Kozlovic je proměňování šancí. Kam se nám ztratil obávaný střelec Navrátil? V osmi zápasech se prosadil sice dvakrát, ale kolik vyložených šancí už zahodil. Proti farmě Frýdku Místku mohl skórovat dvakrát a v obou případech se rozhodl špatně – proč například v 55. minutě volil místo uklizení míče do prázdné branky kličky, to je prostě záhadou. Stejně jako Navrátil mlčí i druhá obávaná zbraň Kozlovic v kraji Lukáš Kaďorek, i když jeho osobní statistiky jsou výrazně lepší. Ale i ony by mohli být lepší, kdyby Kaďorek nehrál tak často sám na sebe a ve vápně nedělal pořád stejnou kličku. Jen pro ilustraci v Lískovci v 20. minutě z ostrého úhlu nastřelil tyčku přesto, že jeho spoluhráč byl nikým nehlídán před prázdnou brankou.


Vedení musí začít přemýšlet, jak situaci týmu vylepšit a začít společně s hráči to nefungující opravovat, popřípadě udělat pohyby v kádru jiným směrem než jen ven. Například by se měla najít náhrada za Jana Dohnala, který v minulém týdnu odešel na hostování do Beňova.



Autor článku: (mm), (em).


Číst 5170 krát Naposledy změněno úterý, 23 září 2014 07:51

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION