FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov

5:1 (2:0)

Detail
Olomoucký kraj


Fronta na vstupenky, na pivo, na záchod, na fotbal - 15.11.2014

sobota, 15 listopad 2014 00:00
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Přerov – 540 platících diváků, kamera Miloše Bereše a kabelové televize, pisálci z tisku a další veřejnost, ti všichni se přišli podívat na derby a vzhledem k postavení obou mužstvem v tabulce jistě čekali velké věci. Nakolik je předvedené výkony hráčů a výsledek 1:1 uspokojili? To je dobrá otázka, tak dobrá, že by ji mohli anketně zpracovat v Přerovské deníku.

logo 1fc prerovPřerov - Kozlovicelogo-fk-kozlovice
1:1 (1:0)

  • Místo utkání: Přerov
  • Branky: 62. Šolín
  • Rozhodčí: Galásek, Dorušák, Skřepský
  • ŽK: 16. Střelec, 59. Petráš
  • ČK: -
  • Diváků: 540
  • Kozlovice: Kadlec – Koplík, Martin Král (46. Petráš), Dlouhý, Střelec, Heger, Kaďorek, Schlehr, Šolín, Koutný, Přikryl (90. Mánek)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Výsledek by nás těžko mohl šokovat. Pokud by se anketa dělala v Přerově, nejčastější odpověď by zněla, že na fotbale dotyčný nebyl. Nejspíš by anketér vůbec dlouho hledal člověka, který tam byl. V Kozlovicích by lidí dokázalo odpovědět více. Na stadionu to totiž vypadal, že došlo k posílení spojů MHD a minimálně dvě harmoniky dovezly početnou mužskou populaci osady a že domácím mužstvem jsou hostující Kozli.

Tedy přirovnání k domácí utkání by tady sedělo až na to zázemí. Nejprve si divák musel vystát nekonečnou frontu na vstupenku, pokud si nepřivstal nemohl stihnout začátek utkání a jako někteří ospalci viděl utkání od 10. minuty. Pak musel bojovat ve frontě na pivo a na občerstvení. Pokud toho piva vypil moc tak na záchod, i když bezpečnější by bylo nechat to až na doma. Vzezření místních záchodků totiž naznačovalo něco o ohnisku epidemie žloutenky.


A ještě jedné věci se nemohl člověk dočkat, a to fotbalu. Klíčovým slovem dneška je proto čekání. Všude se muselo čekat, a to i na hřišti, kde se vůbec nic nedělo.


Tudíž byste měli vědět, že bylo zataženo, chladno a že ti, co navštívili stránky domácích fotbalistů a čekali alespoň slečnu z plakátu nebo nějak podobně atraktivní ženštiny, se nedočkali vůbec (úplně jasně klamavá reklama!) a jen ti, co si koupili slosovatelný program a byli vybráni, se něčeho dočkali.


Na hřišti zase hráči čekali, co předvede soupeř, takže se neustále hrálo mezi šestnáctkami. Výjimkou představovali nevynucené chyby soupeře, po nichž se druhý tým dostal do jakéžtakového přečíslení. Přeborníkem v nich se stal Kadlec a po celý zápas každý jeho dotek s míčem představoval riziko pro Kozlovickou branku.

V 34. minutě sice nová kozlovická jednička za obdrženou branku nemohla, při střele Kazára se ovšem příliš nepřetrhla (chybou byly oba prohrané souboje stoperskou dvojcí). Na hodnocení jeho výkonu to nic nemění.

Kladně můžeme hodnotit druhého akteré 34. minuty, protože Kazár představoval jediné nebezpečí pro obranu Kozlovic a bez něj by Přerov branku dnes nedal a ani by se do 5 šancí, co si připravil za 90 minut nedostal.


Po 34. minutě nezbylo než znovu čekat, tentokrát na vyrovnání Kozlovic. Přerov si svou hrou o vyrovnání doslova říkal. Byl pasivní a míč nechal Kozlovicím a ti s ním popravdě nakládaly lépe než domácí – v kombinaci zvítězilo jednoznačně hostující družstvo. Body se za to ale nedávájí a za vyrovnání Kozlovice mohou být nakonec rádi. Kaďorkovi se podařilo až v 62. minutě kopnout standartku konečně tak, že netrefil prvního hráče soupeře. Míč z rohu letěl přímo na hlavu Šolína a ten k radosti publika vyrovnal.


Zbylo čekat, jestli jedno z mužstev urve vítězství pro sebe. Šance byly na obou stranách (po 2 pro obě mužstva). Schlehr v 72. minutě a ani Přikrylovi v 88. minutě vítězství Kozlovicím nepřinesli a tak se na stavu již nic nezměnilo.


Ještě stojí za zmínku, že se v utkání často čekalo na rozhodnutí rozhodčíha Galáska, který šetřil své plíce a do píšťalky moc nefoukal. Nejvíce se na hvizd čekalo v 54. minutě, kdy padl v pokutovém území na zem Kazár. Ruka rozhodčího sice mířila na penaltu, stejným směrem byl ovšem i rohový praporek, tak se kopal roh. Taktéž se diváci nedočkali ani červené karty pro domácího Václavíčka, který 2. žlutou kartu za projevy nespokojenosti překvapivě neuviděl.


Celkově derby zklamalo, domácí nepředvedli nic a hosté se jim přizpůsobili. Přesto si hráči zasloužili potlesk za zvládnutou podzimní část a ještě jednou i Mánek, který při derby uzavřel kariéru v Kozlovicích i na pozici útočníka.



Autor článku: (em).

Číst 5222 krát Naposledy změněno pondělí, 17 listopad 2014 07:31

19. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 17 42
2. Kozlovice 17 41
3. Vsetín 18 36
4. Bzenec 17 35
5. Slavičín 18 31
6. Holešov 17 27
7. Šternberk 18

25

8. Nové Sady 18 24
9. Kostelec na Hané 18 24
10. Všechovice 18 19
11. Skaštice 18 19
12. HFK Olomouc 18 19
13. Rýmařov 18 18
14. Baťov 18 16
15. Přerov 18 15
16. Nový Jičín 18 12
Kompletní tabulka


 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION