Šternberk - FK Kozlovice
01 / 01

Poslední zápas

Šternberk - FK Kozlovice

0:3 (0:2)

Detail
Olomoucký kraj


Dvanáct žlutých za poločas a překvapivý vítěz. Vyhecované derby patří Viktorce! - 10.11.2018

úterý, 13 listopad 2018 21:57
Fotbalisté Kozlovice (ve žlutém) doma porazili 1. HFK Olomouc 4:0 Fotbalisté Kozlovice (ve žlutém) doma porazili 1. HFK Olomouc 4:0 Autor: Deník/Jan Pořízek

Překvapivého vítěze zná podzimní fotbalová bitva o Přerov. Domácí Viktorka v ní porazila Kozlovice 2:1 a na závěr první poloviny sezony si tak připsala teprve druhou výhru.

1. FC Vitkorie Přerov - FK Kozlovice
2:1 (2:0)

  • Místo utkání: Přerov
  • Branky: 20. Bubeník, 24. D. Chuda – 76. Řehák
  • Rozhodčí: Lukašík – Kontoršikov, Sivera
  • ŽK: Bubeník, Koplík, Václavíček, Havlíček, Bělík – F. Přikryl, Střelec, Kyselák, Konečný, Řehák, Šolín, Vogl
  • Diváků: 524
  • Přerov: Bělík – Vít Koplík, Omelka, Václavíček, Bubeník – Blažkovský, Kocian, Bielko (79. Havlíček), Zimčík (18. Rybka) – La. Dlouhý, D. Chuda (62. Z. Dostál)
  • Trenéři: Richard Švehlík, Pavel Koral
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Král, Řehák, Kyselák – F. Přikryl, Šolín, Stratil, Chudoba (62. Vogl) – Nekuda, Galetka (39. Š. Přikryl)
  • Trenér: Roman Matějka


Přes pět set diváků na kdysi druholigovém stadionu v Sokolské ulici sledovalo vyhecované derby, což jen podtrhuje dvanáct rozdaných žlutých karet, všechny navíc sudí udělil ve druhém poločase.

„Derby zápas nikdy nemá úplného favorita, je to specifické. První poločas nám stoprocentně vyšel, ale musíme říct, že Kozli mohli po prvních patnácti minutách vést. Ale vyšlo to nám,“ měl konečně důvod k radosti trenér 1. FC Viktorie Přerov Richard Švehlík.

Jeho svěřenci totiž přežili dvě úvodní stoprocentní šance Filipa Přikryla. Tu první skvěle zlikvidoval gólman Bělík, druhou poslal kozlovický pravý křídelní hráč hlavou mimo.

„Chybělo trošku štěstí. Šance jsme měli. Přikras běžel sám na bránu. Myslel jsem, že to vyřeší víc fotbalově. Je to skvělý fotbalista, ale tady to nezvládl, škoda,“ ohlížel se za těmito klíčovými momenty stoper Kozlovic Alex Řehák.

DVA PŘESNÉ CENTRY, DVA GÓLY

Favorizované hosty pak Přerované šokovali dvakrát v rozmezí čtyř minut, pokaždé po přesném centru do vápna. Ten první hlavou uklidil do sítě Jan Bubeník, po standardní situaci se pak z voleje na zadní tyči prosadil David Chuda. „Vůbec si mě při té standardce nevšímali, což bylo pro mě super. Já se na tréninku pokouším to takhle trefovat, devětkrát z deseti to nevyjde, ale dneska to zrovna vyšlo, o to je to krásnější,“ usmíval se autor branky z 24. minuty, po níž Viktorka vedla 2:0.

K překvapivému vývoji přispěla i neplánovaná událost. „Velké štěstí bylo v tom, že standardky měl zahrávat Michal Zimčík, který se zranil,“ pousmál se Richard Švehlík. Zimčíka totiž v 18. minutě vystřídal Martin Rybka.

„Plnohodnotně ho nahradil a vlastně ty asistence měl on. Obul si dobře naleštěné kopačky,“ dodal kouč. Také hosté nicméně od 39. minuty postrádali klíčového hráče – útočníka Galetku.

Kozlovice mohly do konce první půle snížit Nekudou, ten ale mířil mimo. Po změně stran se pak hrálo prakticky na jednu bránu. Hostující tlak vrcholil zhruba po 70 minutách hry. Kozli nejprve reklamovali přerovskou ruku ve vápně, avšak nepískalo se. Poté spálil další loženku Nekuda. O chvilku později už to ale bylo 2:1, po rohu se hlavou prosadil Alex Řehák.

„Přerov to dobře odbránil. My jsme ho chtěli zatlačit, měli jsme plno standardek, ale vyšla nám jenom jedna. Přišel dobrý centr a já jsem to měl na zadní tyči skoro do prázdné brány. To kdybych nedal, tak můžu ukončit kariéru,“ trpce se zasmál kozlovický stoper.

SKALP RIVALA ZLEPŠIL NÁLADU

Přerov pak už i silou vůle ubojoval těsné vítězství 2:1. „Ve druhém poločase už jsme to ukopali. Nebyl to z naší strany pohledný fotbal, ale znáte to, nejsou body, tak účel světí prostředky, hráli jsme organizovaně a zodpovědně, abychom soupeři zamezili srovnat,“ omlouval se některým fanouškům přerovský trenér Švehlík.

Viktorka tedy po jinak nepovedením podzimu nemusí během zimní přestávky tolik smutnit. „Je to pro nás něco speciálního, protože ta rivalita s Kozlovicemi je obrovská. Mrzí nás, že máme po podzimu jen devět bodů, ale že jsme porazili Kozlovice, za to jsme strašně rádi,“ přiznal útočník David Chuda.

Hráči i trenéři si užívali sváteční návštěvu, kterou v okolí přiláká jedině právě přerovské derby.

„Jsme nadšení, bomba. Kéž by to bylo na každý zápas. Trošku nás může mrzet, že hodně lidí fandilo Kozlovicím, ale na to už jsme tak nějak zvyklí. Nám nezbývá než poctivě makat a snažit se. Možná pak ti lidi budou jednou fandit i nám, dnes jsme jim ukázali, že ten fotbal máme rádi a nic nevypustíme,“ řekl závěrem David Chuda.

Přerov tak přezimuje na předposledním místě tabulky, na 14. Šumperk už ovšem ztrácí jen dva body. Kozlovicím patří s 23 body sedmá příčka divizní skupiny E.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3152 krát Naposledy změněno středa, 14 listopad 2018 17:50

18. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 15 39
2. Kozlovice 16 38
3. Vsetín 16 33
4. Bzenec 16 32
5. Slavičín 17 28
6. Holešov 16 24
7. Šternberk 17

24

8. Nové Sady 17 23
9. Skaštice 17 19
10. HFK Olomouc 17 19
11. Rýmařov 16 18
12. Kostelec na Hané 16 18
13. Všechovice 16 16
14. Baťov 17 15
15. Přerov 17 15
16. Nový Jičín 16 11
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders