FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - 1. FC Viktorie Přerov

5:1 (2:0)

Detail
Olomoucký kraj


Derby opět táhlo, tentokrát patřilo Kozlovicím. Skončí kouč Aleksijevič? - 11.5.2016

čtvrtek, 12 květen 2016 04:14
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Přerovský svátek fotbalu, někteří fanoušci dokonce s nadsázkou mluví o lokálním El Clásicu. Divizní derby mezi Kozlovicemi a Přerovem přilákalo ve středu do vísky u Přerova 650 diváků.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
2
logo 1fc prerov 1. FC Viktorie Přerov
1
  • Kozlovice: Bureš – Krejčíř, Martin Král, Střelec (86. Michal Král) – Kaďorek, Axamit, Tomčík, Schlehr, Vojtášek (77. Drápal), Heger – Galetka (89. Sikora)
  • 1. FC Viktorie Přerov: Nakládal – D. Hrabal (63. Kopecký), Bogdaň, Bubeník, Zimčík (79. Hýbner) – Kyselák (70. Blažkovský), Hrušák, Václavíček, Koller, Koutný – Hornich
  • Rozhodčí: Slabý – Horák, Řezníček
  • Branky: 18. Galetka, 43. Střelec – 35. Bogdaň
  • Žluté karty: - 35. Hrabal, 61. Bogdaň
  • Červené karty: -
  • Diváků: 650

Ti sledovali důležitý boj dvou rivalů, z něhož si všechny body po zasloužené výhře 2:1 odnesli domácí Kozli, kteří tak zvýšili svůj náskok před Viktorkou už na pět bodů a upevnili si pozici v elitní sedmičce tabulky.


„Jsem rád, že vyšlo počasí a diváci si to tady užili. Zápas byl dramatický až do úplného závěru, ale myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," hodnotil duel kouč Kozlovic Roman Matějka.


Také jeho protějšek na přerovské lavičce si pěkné fotbalové odpoledne nemohl vynachválit.

„Chtěl bych realizačnímu týmu, vedení i hráčům Kozlovic pogratulovat k vítězství. Děkuji taky všem fanouškům, kteří vytvořili takto skvělou atmosféru, protože je to opravdu nádherné," usmíval se Petar Aleksijevič


Do zápasu vzhledem k formě vstupovali jako mírný favorit Kozli a snažili se po celý zápas diktovat tempo hry.

Do vedení se dostali v 18. minutě z první velké šance, kterou připravil Adamu Galetkovi nadýchaným centrem z levé strany Lukáš Kaďorek.

Oba hráči si o chvilku narážečkou pěkně vyměnili míč, další Kaďorkovu nabídku pak ale nikdo z domácích do branky nedostal.

Viktorka se do hry dostávala s obtížemi, přesto dokázala udeřit jako blesk z čistého nebe.

Ve 35. minutě po rohovém kopu se k zakončení dostal Tomáš Hrušák, jeho pokus se od břevna odrazil k Petru Bogdaňovi, a ten hlavou srovnal na 1:1.

Vyrovnání Přerovany probralo a začali být nebezpečnější, v největší šanci se ocitl Bubeník, domácí gólman Bureš ale vytáhl důležitý zákrok.


„Dle mého názoru se hrál velice pěkný fotbal. Nemyslím si, že by nás domácí přehrávali," přemítal Aleksijevič.


Rozhodující moment derby přišel ve 43. minutě. Byl to opět Lukáš Kaďorek, kdo pěkným centrem ze standardky našel hlavu Davida Střelce, který vstřelil rozhodující branku zápasu.


„V první půlce jsme předváděli kombinační fotbal, tlačili jsme se do soupeře. Přerov hrozil z brejků a hlavně z rohů a standardek, na to jsme museli hráče v poločase upozornit," řekl trenér domácích Matějka.


Také do druhé půle vstoupily lépe Kozlovice, snažily se kombinovat, k šancím to však nevedlo.

Hra ve druhé půli byla přeci jen o něco opatrnější. Světlým momentem byla pěkná dalekonosná Hegerova rána, tu ale vytěsnil brankář hostí Nakládal.

Střelou z dálky zahrozil na druhé straně také Hrušák, Bureš byl však opět připraven.

V závěru zkusila Viktorka soupeře zatlačit a hrát vabank. To se jí poměrně dařilo, šanci na srovnání měl po Koutného pasu Hornich, jeho hlavička ovšem byla nepřesná.


„Ve druhém poločase to bylo vyrovnané, nikdo neměl vyloženou šanci. Zkusili jsme to pak na tři obránce, lítaly tam centry, bohužel jsme druhý gól nedali. Já bych řekl, že by zápasu víc slušela remíza," uvedl lodivod Viktorie.


Utkání tak za velké radosti domácích fanoušků dospělo k výhře Kozlovic, která je vzhledem k předvedené hře nejspíš spravedlivým rozuzlením vypjatého souboje.


Roman Matějka ale přeci jen menší kaňku na středečním úspěchu našel.

„Trošku nás provází zranění a kádr se mi zužuje, dnes se něco stalo Martinu Schlehrovi s kolenem. Já se teď modlím, ať je v pořádku, protože by nám chyběl," pověděl kouč, jemuž pro sledovaný mač vypadl ze sestavy i exligový Libor Žůrek.


Petar Aleksijevič má jiné starosti. Už před zápasem se spekulovalo o jeho možném odchodu, výsledky zkrátka nejsou takové, jaké by si i on sám představoval.

„O klucích, kteří pode mnou hráli si i za dnešek zaslouží pochvalu. Všechno ostatní se brzy dozvíte," dodal závěrem srbský trenér.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 3660 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 květen 2016 04:30

19. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 17 42
2. Kozlovice 17 41
3. Vsetín 18 36
4. Bzenec 17 35
5. Slavičín 18 31
6. Holešov 17 27
7. Šternberk 18

25

8. Nové Sady 18 24
9. Kostelec na Hané 18 24
10. Všechovice 18 19
11. Skaštice 18 19
12. HFK Olomouc 18 19
13. Rýmařov 18 18
14. Baťov 18 16
15. Přerov 18 15
16. Nový Jičín 18 12
Kompletní tabulka


 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION