FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Derby bylo jasně v režii Kozlovic. Oslabená Viktorka neměla nárok - 20.8.2016

sobota, 17 září 2016 17:27
Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Muži FK Kozlovice ročník 2016/17 Autor: DENÍK

Přerov – Jednoznačným vítězstvím hostů skončilo první městské derby v nové divizní sezoně mezi Přerovem a Kozlovicemi. Kozli si nebrali servítky a rozstříleli přerovskou Viktorku na jejím hřišti 4:1. Hattrickem se blýskl muž zápasu Lukáš Kaďorek, o jasné výhře rozhodla výborná druhá půle jeho celku.

Duel se však vůbec nemusel odehrát. Viktorie se snažila o přeložení zápasu na jiný termín vzhledem k velkému počtu absencí, její žádost však schválena nebyla a hrálo se tedy dle původního plánu v sobotu odpoledne. Pravdou je, že Přerované opory typu Václavíčka, Koutného či Bogdaně citelně postrádali.


„Žádali jsme o přeložení hlavně kvůli tomu, že čtyři hráči měli virové onemocnění. V týdnu jsme měli jen jeden trénink, vypadalo to, že u nás bude epidemie. Bohužel, Kozlovice nám nevyhověly," řekl trenér Přerova Jaroslav Matějíček.

„Kozlovice vše nechaly na STK, která jediná může rozhodnout. Nechám to přece na rozhodnutí kompetentních orgánů. Já jsem měl informace, že někteří hráči Viktorie jsou na dovolené, to přece není můj problém," objasnil kouč hostí Roman Matějka.


Jeho tým měl výborný vstup do utkání. Už v 9. minutě nedokázal po Kyselákově akci z vápna míč odkopnout Kovář, balonu se zmocnil Kaďorek, který krásně vykoupal dva bránící hráče i gólmana Švece a otevřel skóre zápasu.

Viktorka však našla rychlou odpověď. Ani ne o tři minuty později se z protiútoku po přihrávce Baly prosadil Tomáš Blažkovský.

Přerov se tak dostal zpět do zápasu a byl v první půli vyrovnaným soupeřem. Své šance však nevyužil. Ve slibné pozici se ocitl po přetažené standardce Bubeník, v úniku pak dobře nezakončil Blažkovský.

Nicméně blíže k vedoucímu gólu měli v závěru první půle hosté. Střela expřerovského Hrušáka se od tyče odrazila ke Kaďorkovi, ten pak z halfvoleje trefil pouze břevno.


„S první půlkou jsem byl hrubě nespokojen. Tak, jak jsem zvyšoval hlas v kabině, tak jsem ještě během svého působení v Kozlovicích neřval. Chyběly nám tam základní fotbalové věci. Bylo to bez nasazení a bez pohybu. Můj proslov byla dvouminutová záležitost a šel jsem z kabiny pryč. Hodně mi pak pomohl asistent Laďa Dlouhý, který tomu dal učesanou podobu," prozradil dále Matějka.


Po změně stran sledovalo 630 diváků na přerovském stadionu jednostrannou bitvu. Kozlovice Viktoriány kombinačně přehrávaly rozdílem třídy. Zaslouženě se tak po hodině hry dočkaly vedení. Hrušák vystihl Bubeníkův odkop ve vápně, prodloužil na Kyseláka, který to už měl jednoduché. Vloni ještě přerovští záložníci tak zařídili vítězný gól utkání.

V 70. minutě pak přišla další chvíle Lukáše Kaďorka. Hrušákův centr na zadní tyč si dokázal pěkně zpracovat a s přehledem zakončil – 3:1.

Hattrick Kaďorek završil stylově o sedm minut později. Jeho přímý kop jen lehce nadzdvihla zeď a míč skončil v přerovské bráně počtvrté.

V závěru zápasu byl ještě dvakrát blízko gólu kozlovický Libor Žůrek, přerovské trápení však už neprohloubil. I tak je domácí prohra v derby 1:4 nepříjemnou fackou v začátku divizní sezony.


„Hlavní příčinu nezdaru vidím v tom, že jsme museli nastoupit asi bez pěti hráčů základní sestavy. V prvním poločase jsme hráli dobře, Kozlovice jsme eliminovali. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve stejné hře, chtěli jsme nechat Kozlovice hrát a udeřit z protiútoku. Bohužel nám rychle ubývaly síly a hráči, co přišli z lavičky, už nemají takovou kvalitu," krčil rameny přerovský lodivod Matějíček.


Roman Matějka byl pochopitelně s výsledkem spokojen.

„Lukáš Kaďorek dával tři góly, toho musím pochválit. Ale změnu přinesl po poločase i Kuba Šolín, který nahradil Matochu, jehož bolel kotník. Chyběl mi tam důraz a vyhrávání osobních soubojů, to mi pak Kuba na sto procent splnil. Kluci ve druhé půlce hráli podle mých představ," uzavřel trenér Kozlů.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.



poznámky:

1. Sestava Kozlovic: Bureš – Střelec, Sikora, Tomčík, Heger – Kaďorek, Matocha (46. Šolín), Schlehr (60. Přikryl), Hrušák, Kyselák (80. Hradil) – Žůrek

2. Branky Kozlovic: 9., 70. a 77. Kaďorek (2, 3, 4), 61. Kyselák (1)

3. OT (ŽK): Kyselák (1)

4. Zranění: z utkání ze zdravotních důvodů odstoupili Marek Matocha a Martin Schlehr

5. Statistiky: Lukáš Kaďorek poprvé vstřelil v divizním utkání 3 branky. Ać to zní neuvěřitelně, doposud v žádném mistrovském utkání za Kozlovice nebylo na konci utkání v zápise u jeho jména uvedeno číslo 3 (v zápase s Hněvotínem byla uvedena číslice 4). V divizních statistikách se tak stal teprve druhým hráčem Kozlovic, kterému se toto podařilo, doposud jediným tříbrankovým střelcem byl Libor Žůrek (15.11.2015 v Polné).

6. Vyjádření (1): Je skutečností, že se utkání odehrálo proti vůli funkcionářů Přerova - tito žádali o oddložení utkání z důvodu onemocnění hráčů (nejprve 4, později 8). Kozlovice k této žádosti zaujaly stanovisko a toto bylo předloženo řídícímu orgánu soutěže. Jelikož Přerov nedokázal doložit pravdivost svých tvrzení, řídící orgány žádoti Přerova nevyhověly. Hledání chyb a moralizování, kterých se Přerov následně dopustil ilustrují vysoký rozsah profesionality a odpovědnosti jejich funkcionářů. Nechat vyjednávat pana Smekala, jenž se opět směrem k funkcionářům Kozlovic choval vulgárně, bylo úplně stejně dobrým rozhodnutím jako spoléhat se na moudrost sekretáře svazu Radka Šindeláře.

7. Vyjádření (2): Profesionalitu pana Smekala ilustuje i jeho následné chování, kdy zaslal předsedovi STK vulgární sms. Disciplinání komisí byl pan Smekal potrestán pokutou 1.500,- Kč

Číst 3093 krát Naposledy změněno pondělí, 19 září 2016 16:29

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION