FK Kozlovice - Strání
01 / 01

Poslední zápas

FK Kozlovice - Strání

1:1 (1:1)

Detail
Olomoucký kraj


Děkujeme, děkujeme, 6x děkujeme - 9.11.2014

neděle, 09 listopad 2014 00:00
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice - v posledním zápase divize jsme se utkali s borci z Havířova. Hrál se skvělý fotbal, padaly branky, diváci se bavili a zdravě fandili, a i když se nám nepodařilo zvítězit a na světelné tabuli po 90 minutách svítilo 3:3, musíme všem poděkovat.

logo-fk-kozloviceKozlovice - Havířovlogo-mfk-havirov
3:3 (0:1)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 62. Šolín, 65. Koutný, 85. Dlouhý
  • Rozhodčí: Adamec, Možíš, Štipčák
  • ŽK: 38. Schlehr, 83. Kaďorek
  • ČK: -
  • Diváků: 188
  • Kozlovice: Mánek – Koplík, Michal Král, Dlouhý, Heger, Kaďorek, Schlehr, Martin Král, Šolín (78. Petráš), Koutný, Přikryl (80. Střelec)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Musíme poděkovat v první řadě dlouholeté opoře Kozlovic Vladimíru Mánkovi, který naposledy nastoupil do domácí brány. Do dnešního dne byl služebně nejstarším hráčem Kozlovic. První start zaznamenal za naše mužstvo ještě v 1. B třídě a zažil (a odstartoval tak) všechny úspěchy Kozlovic. Jen pro ilustraci v Krajském přeboru nastoupil ke 231 zápasům, v nichž 113x zvítězil, odchytal přes 20 tisíc minut a připsal 44 čistých kont a také 2 branky sám vstřelil. Další zápasy a jednu vstřelenou branku zaznamenal v divizi. Vladimíre, za všechno, co jsi pro fotbal v Kozlovicích vykonal, děkujeme a přejeme co nejvíce osobních úspěchů v dalších letech.


Druhou personou, které bychom měli po dnešním utkání poděkovat je Miroslav Matušovič. Na něj se tady všichni těšili. Do Kozlovic holt nepřijíždí hráči takového kalibru denně. Musíme přiznat, že nezklamal. Předvedl se v roli dirigenta hry - byl u dvou vstřelených gólů Havířova, předvedl se v roli trenéra - koučoval své spoluhráče, gestikuloval, kritizoval je a předvedl se v roli hvězdy - ukazoval velké sebevědomí, takovou tu namachrovanost a v prizmatu Milana Luhového přesně to správné chování profesionála. U diváků jednoduše vzbuzoval emoce a i díky tomu (a němu) to dnes bylo úchvatné fotbalové divadlo.

V 59. minutě mohl do tohoto vystoupení vstoupit rozhodčí Adamec. Matušovič měl dostat žlutou kartou a rozhodčí se měl vůči této hvězdě prosadit a všem na hřišti a v areálu ukázat svou autoritu. Nestalo se tak, asi více ke škodě rozhodčího, přesto, přes tuhle pravidlovou chybičku, musíme všechny arbitry pochválit. Řídili utkání s přehledem, nezasahovali do něj zbytečně a i díky nim měl zápas takovou kvalitu.


Na řadě je vyjádřit to největší děkujeme. Toto díky patří domácím a hostujícím hráčům za představení, které nám předvedli. Hráčům Havířova za kombinační hru, nasazení, bojovnost, krásné branky a individuální výkony. Domácím především za kombinační hru, nasazení, bojovnost, krásné branky a individuální výkony.


Domácím poděkování patří hlavně za druhou půli, v té první byli hosté lepší. Obdiv zaslouží především jejich kombinace, síla, kterou měli jejich hráči na balónu a schopnost s jakou dokázali vyšachovat naši obranu. V čem jejich hra pokulhávala, to byla efektivita v koncovce. Stav 0:1 byl pro nás i přes několik šancí milosrdný.


Raději pojďme na druhou půli. Popsat ji, je díky strhující podívané těžké. Nešlo dělat si ani poznámky a zároveň sledovat všechny okamžiky utkání. Tedy jen ve zkratce. Kozlovice do druhých 45 minut vstoupily velmi aktivně a díky lepšímu pohybu soupeře přitlačily. Až do 58. minuty to bylo ovšem bez střely. Protože Kaďorek ještě v tomto případě neuspěl, musel vyrovnání zařídit až Šolín o 4 minutky později. Po kombinaci mezi Koplíkem a Kaďorkem na pravém křídle, Koplík přenesl míč na druhou stranu vápna a tam jej Kuba hlavou poslal do sítě. S vyrovnáním se Kozlovice nespokojily a v aktivitě pokračovaly nadále. V 63. byl sám před Smětákem Přikryl, v 64. Šolín a v 65. už před Koutným stále jen prázdná brána. Tentokrát se Michal nemýlil a zakončil skvělou akci Martina Schlehra.


Až teprve po tomto okamžiku zapnuli hosté svůj motor a alespoň se trochu přiblížili k výkonu z první půle. Ani ne během 3 minut výsledek otočili. Nejprve v 67. minutě vyrovnal po rohu Matušoviče Michalčák a v 69. minutě zařídil stav 2:3 střelou z velkého vápna, po rozkladu domácí obrany, Förster.

V tuto chvíli to vypadalo, že je hotovo. Nebylo. Poslední branka padla 5 minut před koncem a postaral se o ni hlavou Dlouhý. Zakončil skvělý poločas, a i když se zde nepodařilo zachytit všechny krásy tohoto utkání, věřte, že se hrálo nahoru-dolů, šance střídala šanci, hráči dali do utkání všechno, prostě k vidění bylo skvělé utkání, z pohledu Kozlovic zatím nejlepší v této sezóně.


Zbylo místo na poslední poděkování. To po zásluze musí mířit k divákům. Děkujeme za fandění v dnešním utkání a děkujeme za podporu v celé podzimní části. Vážení fandové, máme k vám ovšem ještě jednu výzvu, přijďte nás podpořit i příští týden, přijďte se podívat na naše vítězství v Přerově.



Autor článku: (em).

Číst 4674 krát Naposledy změněno pondělí, 10 listopad 2014 07:02

22. kolo

TABULKA MUŽI

POŘ.NÁZEV MUŽSTVAZB
1. Strání 21 50
2. Kozlovice 21 44
3. Vsetín 21 40
4. Bzenec 20 39
5. Holešov 20 36
6. Slavičín 21 36
7. Nové Sady 21

30

8. Šternberk 21 29
9. Kostelec na Hané 21 24
10. Baťov 21 23
11. HFK Olomouc 21 23
12. Všechovice 21 22
13. Skaštice 21 21
14. Rýmařov 21 19
15. Nový Jičín 21 18
16. Přerov 21 16
Kompletní tabulka

 



 

 

sberne-suroviny-logo logo Basf tspon-logo ask-logo logo olomoucky kraj Prerov-logo Pivovar Zubr cus logo logo NF Avast facr_male CD logo 2020 WEB Národní sportovní agentura OKF reality bidli MORKUS MORAVA CD logo 2020 WEB Movibio Fauna Hradil Meopta Deals management Master builders Master builders Master builders SPORT CONTSTRUCTION