Vytisknout tuto stránku

Zpátky na vítězné vlně. Kozlovice zvládly boj se Slavičínem - 17. 10. 2021

středa, 20 říjen 2021 21:01
Zpátky na vítězné vlně. Kozlovice zvládly boj se Slavičínem - 17. 10. 2021 Foto: Deník/Jan Pořízek

Návrat kapitána Alexe Řeháka a špílmachra Tomáše Strašáka se okamžitě projevil. Fotbalisté Kozlovic jsou po třech duelech (a hlavně debaklu z derby v Přerově) zpět na vítězné notě. V neděli porazili doma Slavičín 3:2.

FK Kozlovice – FC TVD Slavičín 3:2 (1:0)
 

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Rozhodčí: Rygl – Nápravník, Jahoda
  • Diváci: 267
  • ŽK: Kozák – Šebák, Školník, Goňa
  • Branky: 21. Král, 53. Strašák, 62. Vypušťák vlastní – 50. Školník, 85. Žůrek
  • Kozlovice: Kadlec – M. Kadlec, Kozák, Řehák, Kyselák – M. Král – Kaďorek, Strašák (91. Střelec), Skopal (58. Šrom), Galetka (88. Vogl) – Nekuda
  • Trenér: Vlastimil Chytrý

 


„Musím kluky pochválit, že to v tom rozpoložení, v jakém jsme byli, dokázali zvládnout. Zase jsme se dotáhli na Hranice a Přerov na špici. Budeme se snažit, abychom tam zůstali do konce podzimu,“ přeje si kozlovický kouč Vlastimil Chytrý.

Podle něj byl nedělní duel náročný hlavně na psychiku jeho svěřenců. „Do sestavy se vrátili Řehák se Strašákem a naše hra se hned vrátila do podoby, jakou měla před těmi nezdary,“ všiml si kouč.

Do vedení poslal Kozly ve 21. minutě střelou zpoza vápna Martin Král. „V prvním poločase jsme si vytvořili spoustu šancí. Škoda, že jsme nepřidali ještě ze dvě branky, byli jsme v první půli jednoznačně lepším týmem,“ hodnotil Vlastimil Chytrý.

Trápící se Slavičín tak byl stále ve hře a jak už to tak bývá, ve druhé půli se mu skutečně podařilo srovnat po rohovém kopu. Z voleje překonal Petra Kadlece, který se dočkal své šance v základní sestavě, Ondrej Školník. „Bylo pro nás důležité, abychom se z toho oklepali. To se nám podařilo,“ oddechl si kozlovický trenér.

Ani ne za tři minuty totiž vrátil domácím vedení Tomáš Strašák po odraženém rohu, v 62. minutě si pak Kaďorkův centr srazil sám do brány gólman hostů Vypušťák.

„Utkání jsme kontrolovali, bohužel jsme po další standardní situaci dostali branku na 3:2, trošku jsme si to zkomplikovali,“ uznal Vlastimil Chytrý.

Branka Jakuba Žůrka z 85. minuty ale už nic neřešila. Kozlovice se tak bodově dotáhly na vedoucí Hranice a Přerov.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1262 krát Naposledy změněno středa, 20 říjen 2021 21:11