Vytisknout tuto stránku

Znojmo v Kozlovicích ukázalo top kvalitu a rozhodlo v první půli - 22.08.2018

středa, 29 srpen 2018 13:29
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Takřka 800 platících diváků si ve středu vpodvečer nenechalo ujít pro Přerovsko malý fotbalový svátek. Do divizních Kozlovic zavítalo v rámci 1. kola MOL Cupu druholigové Znojmo. To od prvních chvil ukazovalo kvalitu, s jakou se týmy v okrese nesetkaly hodně dlouhou dobu a zvítězilo 4:0. Kozli však ve druhém poločase podali sympatický výkon.

FK Kozlovice - 1. SC Znojmo
0:4 (0:3)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 8. St. Hillaire, 25. Ambrozek, 32. Cihlář, 81. Teplý
  • Rozhodčí: Dubravský – Horák, Lakomý
  • ŽK: Kyselák – Krčík, St. Hillaire
  • Diváků: 780
  • Kozlovice: Kadlec – Z. Matějka, Dostál, Řehák, F. Přikryl – Chudoba, Schlehr, Stratil, Pavelka, Kyselák (55. Galetka) – Nekuda (61. Mazouch)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Znojmo: Veselý – Krčík, Malár, Cheredea, Cihlář (46. Mudra) – Obiechina (60. Teplý), Ambrozek (77. Kučera), Štrombach, Hlůže, Šulc – St. Hillaire
  • Trenér: Leoš Kalvoda


Znojmu se v úvodu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vůbec nedařilo, když po prvních čtyřech kolech získalo pouhý bod. V posledním duelu se však Jihomoravané probudili díky výhře 2:0 nad Třincem. Možná i proto od začátku předváděli výborný fotbal. „Ukázali, že je to druholigový tým. Byl tam neskutečný rozdíl v pohybu, rychlosti i práci s míčem. My jsme sotva stíhali zavírat prostory,“ uznal kozlovický trenér Roman Matějka.

Už po dvou minutách musel v jasné šanci zasáhnout domácí gólman Kadlec. Když se však Znojemští podobnou rychlou kombinací dostali do vápna potřetí, ujali se vedení. V 8. minutě otevřel skóre reprezentant Trinidadu a Tobaga St. Hillaire.

Smolný moment pro domácí nastal ve 24. minutě. Přerovský rozhodčí Radek Dubravský odpískal jasný faul Řeháka ve vápně, k penaltě se postavil Jan Ambrozek, Kadlec ovšem jeho střelu vyrazil. S následnou dorážkou stejného hráče už však nic dělat nemohl. Ve 32. minutě pak hlavou zvyšoval už na 3:0 Tomáš Cihlář.

KOZLI SE PO POLOČASE ZVEDLI

Trenér Matějka na hráče o přestávce netlačil. „Řekli jsme si v klidu, ať jdeme na hřiště jako by to bylo 0:0. Chtěli jsme být v některých věcech zodpovědnější, protože třeba penalta byla zbytečně po našem autu,“ ohlížel se kouč domácích.

Po změně stran si tak Kozli přišli zahrát fotbal, byli mnohem odvážnější a předvedli solidní výkon. V 74. minutě mohl dokonce snížit střídající Galetka, tutovku však nevyužil. Na druhé straně o chvíli později na 4:0 uzavřel po rychlém průniku St. Hillaireho Jakub Teplý.

„První půlka byla jednoznačná, ve druhé už jsme se aspoň trošku nadechli a vytvořili si i gólovou šanci. Znojmo bylo lepší, ale musím kluky pochválit, že ve druhém poločase už jsme chtěli hrát fotbal,“ uzavřel Roman Matějka.

Kozlovice se už musí soustředit na divizi, v neděli od 16.30 hostí Bohumín.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2543 krát Naposledy změněno středa, 29 srpen 2018 13:50