Vytisknout tuto stránku

Vyrovnaný boj rozsekl žolík z lavičky. Kozlovice zdolaly Šternberk a opět vedou - 24. 9. 2017

čtvrtek, 28 září 2017 01:18
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Němeček Ivan

Po osmi zápasech inkasovali pouze třikrát a se dvaceti body vedou divizi. Fotbalisté Kozlovic se díky sobotní ubojované výhře 1:0 nad Šternberkem osamostatnili na čele tabulky. O jediný gól se na těžkém a bahnitém terénu postaral střídající žolík trenéra Romana Matějky Štěpán Přikryl.

FK Kozlovice - FK Šternberk
1:0 (0:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branka: 83. Přikryl. Rozhodčí: Vojáček – Ehrenberger, Malčánek
  • ŽK: Galetka, Schlehr, Sikora, Přikryl – Mudrák
  • ČK: 81. Sikora – 71. Mikula (po 2. ŽK)
  • Diváků: 254
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Ma. Král, Sikora, Krejčíř – Kaďorek (86. Heger), Pavelka (59. Šolín), Schlehr, Kyselák – Nekuda, Galetka (70. Přikryl)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Šternberk: Vytřísal – Mikula, Kopecký, M. Kuba, Smrček – D. Kuba, Toman, Tögel, Mudrák, Zifčák – Hlaváček
  • Trenér: Jaromír Lukášek


„Terén byl pro oba stejný, ale samozřejmě pro tým, který chce hrát dopředu, byl těžší než pro celek, který brání. Nicméně Šternberk předvedl bojovný výkon,“ uznal kouč celku z Přerovska Roman Matějka.

S přibývajícími minutami nedělního zápasu se postupně zvyšoval tlak na hlavního rozhodčího Milana Vojáčka. Ten mohl po patnácti minutách klidně písknout ze dvou hraničních zákroků ve vápně penaltu pro Kozlovice, na druhé straně zase nepískal po zásahu rukou domácí defenzivy.

„Byla tam jasná ruka ve vápně a několik sporných situací. Tito mladí rozhodčí bohužel ještě občas podobné situace nezvládají. Ale ten zápas jsme si prohráli sami,“ nechtěl hledat výmluvy trenér Šternberku Jaromír Lukášek.

Jeho tým si totiž dokázal během utkání vypravovat dostatek gólových příležitostí, přestože míč na kopačkách jednoznačně drželi Kozli. V koncovce to ale vázlo, nebo se vyznamenal domácí gólman Konečný.

„Já si dnes dokonce troufnu říct, že jsme si zasloužili vyhrát. Bohužel jsme neproměnili své šance, kterých jsme měli dost. Na Kozlovice jsme byli připravení, dařila se nám hra na rychlé protiútoky,“ poznamenal Jaromír Lukášek.

Jak sám dodal, bez gólu se vyhrát nedá. A těžko to jde i v deseti hráčích na trávníku. V 71. minutě totiž musel předčasně do sprch po druhé žluté Josef Mikula a Kozli začali tlačit ještě víc.

Nezbrzdila je ani poměrně nesmyslná červená karta pro stopera Patrika Sikoru deset minut před koncem duelu. Kdyby sudí vytáhl po souboji ve středu hřiště druhou žlutou, nikdo by se divit nemohl, přímé udělení červené ovšem bylo přinejmenším hodně přísné.

„Byl tam dlouhý nákop, já byl poslední a asi jsem to měl odehrát z první. Trošku jsem se toho zalekl, nechal míč spadnout a doběhl mě útočník. Nějak jsme se tam střetli, nevím. Ale myslím, že to dnes rozhodčí neměl od začátku ve svých rukou. Bylo to hodně ostré z obou stran,“ poznamenal Patrik Sikora.

Nakonec domácí přeci jen kýžené tři body urvali. Chviličku po vyloučení Sikory totiž ve slibné pozici pálil Schlehr, míč se dostal ke Štěpánu Přikrylovi, který vystřelil Kozlovicím tři body.

Nic na tom nezměnila obrovská šance Hlaváčka, snad nejmenší muž na hřišti hlavou po rohu nechal v 90. minutě vyniknout brankáře Konečného.

„Šternberk byl nebezpečný z brejkových situací, hlavně jejich levé křídlo (Petr Zifčák, pozn. red.) hrozilo od prvního poločasu. Byl to ubojovaný zápas. Kdybychom dali gól dříve, tak to mohlo být jinak, ale tohle bylo obrovsky těžké vítězství,“ uzavřel trenér Kozlů Matějka.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3101 krát Naposledy změněno čtvrtek, 28 září 2017 01:34