Vytisknout tuto stránku

Výborná hra, nevyužité šance. Bruntál Kozlům sebral body v nastavení - 26.05.2019

středa, 29 květen 2019 17:23
Výborná hra, nevyužité šance. Bruntál Kozlům sebral body v nastavení - 26.05.2019 Autor: Deník/Jan Pořízek

Fotbalisté Kozlovic v neděli odpoledne tak trošku kopírovali české hokejisty na mistrovství světa v Bratislavě. Stejně jako Češi v boji o bronz hráli skvěle, v koncovce to ale vázlo.

FK Kozlovice - FC Slavoj Olympia Bruntál
2:2 (2:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 12. a 25. Kyselák – 62. a 91. Adamovský
  • Rozhodčí: Žurovec – Lukašík, Šimeček
  • ŽK: Střelec, Baculák, Kyselák, Řehák – Galus, Adamovský
  • Diváků: 155
  • Kozlovice: Konečný – Střelec (38. Vogl), Král, Řehák, Heger – Matějka (85. Chudoba), Baculák (76. Brabec), Schlehr, Kyselák – Nekuda, Galetka
  • Trenér: Roman Matějka


Nad Bruntálem Kozli po 25 minutách vedli 2:0 a mohli přidat i další góly, místo navýšení náskoku však hosté v 62. minutě snížili a v nastaveném čase srovnali z přímého kopu na 2:2.

Přitom se od začátku zdálo, že Bečva, která přes týden lehce zalila kozlovický pažit, přinese domácím fotbalistům štěstí. Ve 12. minutě vysunul Galetka Ondřeje Kyseláka, který otevřel skóre. Stejný hráč pak dorazil do sítě Baculákovu střelu po povedené kombinaci Kozlů.

„V první půlce jsme předvedli možná nejlepší výkon jara, co se týče kombinační hry. Měli jsme pět jasných šancí a dali jsme dva góly,“ ohlížel se trenér FK Kozlovice Roman Matějka.

Také po změně stran měli domácí své tutovky. Soupeře ale do kolen neposlali. V 62. minutě přišla ztráta ve středu hřiště a především pohotovost bruntálského Tomáše Adamovského, který se z halfvoleje trefil parádně a snížil.

I tak ale mohly Kozlovice v klidu dokráčet k zisku tří bodů. To by ale musel Adam Galetka využít stoprocentní šanci po brejku v 82. minutě, kdy mu míč předložil Nekuda. Galetka ale sám před gólmanem nezakončil. „Byli jsme jasně lepším týmem, za stavu 1:2 asi zapůsobila hlava,“ kroutil hlavou kozlovický lodivod.

KRUTÝ TREST

Možná právě neproměněnou loženkou si domácí řekli o vyrovnání. Rozhodčí v 90. minutě přísně posoudil Řehákův zákrok na Kovaříka jako nedovolený (což se kozlovickému stoperovi vůbec nezdálo a vysloužil si za protesty žlutou kartu), míč si zhruba čtyři metry za velkým vápnem postavil Adamovský a svou druhou povedenou střelou v zápase srovnal na 2:2.

„Před tou standardkou tam byla zbytečná chyba, možná se to dalo i chytit. V 90. minutě už jsme měli hrát na jednoduchost, ne na krásu. Měli jsme to umlátit,“ mrzelo Romana Matějku.

S výkonem ale přes smolnou ztrátu dvou bodů nebyl nespokojen. „Je to smutné, že po jednom z nejlepších výkonů, kdy jsme soupeře jasně přehrávali, bereme pouze bod. Spíš mě to mrzí i vůči hráčům, jejich herní projev byl nadstandardní. Za ten bych je pochválil,“ zmínil kouč.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


 

Číst 3257 krát Naposledy změněno středa, 29 květen 2019 17:39