Vytisknout tuto stránku

Tři body a konečně gól i v prvním poločase. Kozlovice přehrály Velké Karlovice - 7.5.2017

úterý, 09 květen 2017 21:20
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: DENÍK

Povinnost splněna. Fotbalisté Kozlovic poprvé od jarního derby s Přerovem zvítězili na domácím hřišti. Čekání ukončili v nedělním duelu 24. kola divize E proti Velkým Karlovicím. Beznadějně poslední celek tabulky sice bojoval, jak mohl, domácí si ale tři body pohlídali a zaslouženě zvítězili 3:1.

FK KozloviceFK Kozlovice – FC Velké Karlovice - Karolinkalogo fc karlovice
3:1 (2:1)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky : 14. Střelec, 29. Galetka, 69. Kyselák – 40. Škrobák
  • Rohodčí: Částečka – Kaloč, Fajkus
  • Diváků: 230
  • Kozlovice: Konečný – Tomčík, Střelec (46. Sikora), Martin Král, Tibor Heger – Kaďorek, Schlehr, M. Dostál, Vogl (65. Kyselák) – Galetka (78. Šolín), Přikryl
  • Trenéři: Ivo Zbožínek, Tomáš Bureš
  • Velké Karlovice: Sváček – Adámek, Mikula, M. Pavelka, Maliňák – Škrobák, Maček, Tomáš Heger, Podešva (79. Langer) – Chuchma, J. Pavelka (85. Mynarčík)
  • Trenér: Petr Ondřejka


„Soupeř nás ničím nepřekvapil. My jsme museli vyhrát, chtěli vyhrát a vyhráli jsme," byl spokojen trenér Kozlovic Tomáš Bureš. Jeho tým se po vítězství zařadil mezi čtveřici týmů se shodným počtem 34 bodů. Těmto celkům patří páté až osmé místo, Kozli tuto pasáž uzavírají.

Jeden z klíčových momentů nedělního odpoledne nastal už necelých sedm minut po výkopu. Zápas mohl mít překvapivý scénář, kdyby hostující Tomáš Chuchma využil velkou první šanci utkání. Brankář Konečný ale byl připraven.

„Hlavní rozdíl byl tentokrát v tom, že jsme z první šance soupeře nedostali gól. A on tu první šanci měl. Přežili jsme to, pak jsme byli dost aktivní," poznamenal Tomáš Bureš.

Domácí skutečně měli zbytek zápasu pod kontrolou. Na jaře se však stalo pravidlem, že Kozlovice prostě v prvním poločase branky nedávají. Tuto skutečnost se rozhodl ve 14. minutě změnit po centru Kaďorka hlavou David Střelec.

GALETKA PROTRHL STŘELECKOU SMŮLU

Poté se zastřeloval domácí útočník Galetka. První příležitost sice nevyužil, ve 29. minutě už ale ukončil své šestizápasové čekání na gól. „Sám nevím, kdy jsem naposled dal gól. Jsem rád, že to tam spadlo, protože jsem na to čekal už fakt dlouho. Snad to tam začne znova padat," usmíval se střelec druhé branky.

Velké Karlovice vlastně vytěžily z minima maximum. Obrana Kozlovic trošku zapomněla před odchodem do šaten na volného Pavla Škrobáka, který snížil. Pro domácí to bylo důležité varování.

„Z hlouposti jsme inkasovali, ale na druhou stranu to bylo možná dobře," myslí si kouč Tomáš Bureš.

Jeho tým pak skutečně ve druhé půli kontroloval zbytek zápasu. Hosté výjimečně zahrozili hlavně díky aktivnímu Chuchmovi, jinak ale Velké Karlovice spíše vyvažovaly nedostatek fotbalovosti bojovností. Síly ale docházely.

Rozhodnutí si Kozlovice přichystaly na 69. minutu. Bleskovým protiútokem po ose Kaďorek – Přikryl – Kyselák nedal poslední jmenovaný hostujícímu brankáři Sváčkovi šanci. Ondřeji Kyselákovi přitom stačily pouhé čtyři minuty na hřišti, tentokrát totiž šel do zápasu v roli žolíka. Tuto roli splnil na jedničku.

Modrožlutí tak zvítězili 3:1 a mohou se chystat na náročný týden. Divize totiž pokračuje již středečním vloženým 30. kolem. Kozli zajíždí na hřiště Nového Jičína, který má na jaře obdivuhodnou formu a kosí jednoho soupeře za druhým.


Autor článku: Ivan Němeček / Přerovský deník.


Číst 3467 krát Naposledy změněno úterý, 09 květen 2017 21:43