Vytisknout tuto stránku

Stále bez ztráty. Kozli ve Slavičíně dvakrát udeřili v závěru - 3.9.2023

středa, 04 říjen 2023 14:49
Stále bez ztráty. Kozli ve Slavičíně dvakrát udeřili v závěru - 3.9.2023 FOTO: Deník / Jan Pořízek

Souboj mistra a vicemistra divize E i dvou bývalých ligových fotbalistů na lavičkách Tomáše Slončíka a Davida Kobylíka. Nedělní bitva domácího Slavičína s Kozlovicemi přinesla očekávanou kvalitu a nakonec i výhru hostů, kteří zůstávají v soutěži stoprocentní na čele tabulky.

FC TVD Slavičín – FK Kozlovice 0:2 (0:0)
 

  • Místo utkání: Slavičín
  • Rozhodčí: Malimánek – Gasnárek, Půček
  • ŽK: Školník, Vašulka – Kyselák
  • Diváci: 138
  • Branky: 80. Kyselák, 85. Kaďorek
  • Kozlovice: Obzina – Olšanský, Kostka, Řehák, Kyselák – Smékal – Kaďorek (90. Illík), Skopal, Vyhlídal, Vogl (50. Vítek) – Nekuda
  • Trenér: Kobylík

 


„Potkali se velmi kvalitní soupeři, čemuž odpovídal celý zápas. Bylo to hodně vyrovnané a dlouho bez větších šancí. V závěru jsme měli víc sil, protože jsme v průběhu utkání byli více na míči. Díky tomu jsme to zlomili,“ hodnotil kozlovický trenér David Kobylík čtvrtou výhru divizní sezony.

Zařídila ji nejprve standardka Ondřeje Kyseláka, která nejspíš i za přispění teče jednoho z domácích skončila za zády brankáře Pjajka v 80. minutě.

Za pět minut našel střídající Filip Vítek výborně Kaďorka, který podobně jako v derby s Přerovem uklízel do prázdné brány, bylo rozhodnuto.

„Aktivní Vítek byl u obou gólů, předvedl dobrý výkon a ukázal, že máme kvalitu i na lavičce,“ zmínil David Kobylík, kterému tentokrát ve Slavičíně chyběli defenzivní záložník Kozák, zraněný křídelník Smolka i mladá akvizice ze Sigmy Olomouc Slatinský. Přesto si kozli opět mohli zazpívat vítězný popěvek. A klidně mohli přidat tradiční „Tak jsme první, no a co“.

„Bereme to s respektem a pokorou. Měli jsme na úvod velmi kvalitní soupeře, kteří budou na konci soutěže nahoře, ač tam zatím nejsou. A čekají nás další nebezpečné týmy,“ upozornil David Kobylík.

„Je to spíše vlaštovka, která napovídá, že naše práce se vyplácí, díky čemuž nám pak vítězství přijde naproti,“ uzavřel lodivod Kozlovic.

V neděli 10. září přivítá jeho tým zatím velmi dobře se prezentující a posílené Skaštice.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 524 krát Naposledy změněno středa, 04 říjen 2023 15:00