Vytisknout tuto stránku

Pějme píseň dokola, okolo stola, la, la, z Mohelnice, máme o 3 body více! - 18.10.2014

sobota, 18 říjen 2014 00:00
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Mohelnice – celý autobus zpíval, až to vypadalo, že po dálnici jede folklórní soubor. "Pějme píseň dokola", "Vysoký jalovec", "Slovenské mamičky" apod. Důvod? Vyhrálo se v Mohelnici, vyhrálo se na hřišti tohoto soupeře vůbec poprvé, vyhrálo se s kusem štěstí, prostě se vyhrálo.

logo-fk-mohelniceMohelnice - Kozlovicelogo-fk-kozlovice
1:2 (1:1)

  • Místo utkání: Mohelnice
  • Branky: 18. Přikryl, 63. Koutný
  • Rozhodčí: Kneisl, Dorušák, Drápal
  • ŽK: 23. Navrátil
  • ČK: 35. Šolín
  • Diváků: 247
  • Kozlovice: Kadlec – Šolín, Michal Král, Dlouhý, Heger, Kaďorek, Schlehr, Martin Král, Koutný (87. Petráš), Přikryl (76. Koplík), Navrátil (46. Střelec)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Mohelnice byla v utkání jasným favoritem a první poločas ukazovala, že je zaslouženě na 2. místě divizní tabulky. Tlačila či doslova ždímala naši defenzívu. Kuba, Macák, kteří se po zranění vrátili do její sestavy, ukazovali své kvality a nejen oni. Jen zázrakem jsme přežili velké šance soupeře a v 18. minutě z nenadání udeřili. Po brejku se míč dostal k Adamu Přikrylovi a ten se z velkého vápna nemýlil.

Za minutu bylo 1:1. Právě duo Macák-Kuba, mělo v brance prsty, prvnímu jmenovanému nebylo možné ve vápně sebrat míč a druhý jmenovaný se osvědčil v koncovce. Kadlec neměl šanci.

Následoval opět tlak domácích. Rohy, přímé kopy, kombinační akce, střely (naštěstí často mimo branku). V 35. minutě naposledy do zápasu zasáhl Kuba Šolín, neudržel jazyk za zuby a po 2. žluté kartě se šel na fotbal dívat z tribuny. Ve zbývajících deseti minutách domácí ještě přidali a my jsme se štěstím stav 1:1 do konce první půle udrželi.


Do druhého poločasu Kamil Štěpaník udělal jednu změnu v sestavě, na hřiště poslal Davida Střelce. Přesto se zdálo, že nemáme šanci ustát nápor domácích. Opak byl pravdou. Mohelnici jakoby došly síly a Kozli je někde našli a i v 10ti hráčích začali hrát dobrý fotbal - zlepšili pohyb a vytvářeli si z brejků velice nebezpečné šance. Jednu z nich jsme také využili. V 62. vyšachovali Koutný s Kaďorkem obanu Mohelnice a Koutný poslal míč do prázdné branky a rozhodl zápas v náš prospěch.

Gól byl nadstavbou dobré defenzivní hry, Mohelnice se v druhé půli do vyložené šance ze hry prostě nedostala. Co musíme z naší obrané hry zvláště vyzdvihnout, je obrovské množství zblokovaných střel. Tato činnost byla prostě na jedničku.


Toto utkání potvrdilo, že se mužstvo dostává do pohody a že jsme celý týden výborně a zodpovědně potrénovali. Už jen tři body nám chybí k tomu, abychom dosáhli podzimního cíle, tedy získali 21 bodů.


Na tomto místě také chceme poděkovat i našim fanouškům, kteří s námi do Mohelnice vyjeli a zde se vším úsilím naše hráče podpořili. Děkujeme.


Poznamenejme: V Krajském přeboru jsme do Mohelnice zajížděli celkem pětkrát, a uhráli jsme zde jen 2 body se skórem 4:16. Například v sezóně 2007/08 jsme zde obdrželi 7 gólů, toto utkání s kádru Kozlovic pamatují Kadlec se Šolínem.

Dále poznamenejme, že Kuba Šolín dostal třetí červenou kartu v sezóně a už jen jedna červená karta mu chybí, aby vyrovnal rekord Pavla Hlávky ze sezóny 2006/07.



Autor článku: (em).

Číst 5237 krát Naposledy změněno pondělí, 20 říjen 2014 17:33