Vytisknout tuto stránku

Mizerný start. Kozlovice nezvládly domácí premiéru se Slavičínem - 12.08.2018

středa, 15 srpen 2018 20:34
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Daleko ke spokojenosti mají po úvodních dvou kolech divize E fotbalisté Kozlovic. Jeden z pasovaných favoritů soutěže získal pouhý bod, v neděli totiž v domácí premiéře podlehl Slavičínu 0:1.

FK Kozlovice - FC TVD Slavičín
0:1 (0:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 73. Školník
  • Rozhodčí: Šamárek – Trigas, Částečka
  • ŽK: Konečný, F. Přikryl, Schlehr, Galetka, Mazouch – P. Švach
  • ČK: 73. Śkolník
  • Diváků: 286
  • Kozlovice: Konečný – Z. Matějka, Král, Řehák, F. Přikryl – Š. Přikryl, Mazouch (68. Stratil), Schlehr, Pavelka (62. Kyselák), Chudoba (76. Nekuda) – Galetka
  • Trenér: Roman Matějka
  • Havířov: Vypušťák – Kocián, Elšík, T. Švach, Mezírka - Kalus, Horáček (61. Zvoníček), Školník, P. Švach (91. Goňa), Salajka (71. Vaculík) – Žůrek
  • Trenér: Petr Slončík


„Venku jsem ten bod nějak skousl, ale doma jsme měli vyhrát. Musíme jít dál, ale s takovou kvalitou v útočné fázi to dál nepůjde,“ kroutil hlavou trenér Kozlů Roman Matějka.

eho tým měl v utkání o něco více ze hry a vypracoval si také první velkou šanci. Ve stoprocentní tutovce však ve 12. minutě nadvakrát selhal Chudoba. Nutno říct, že slavičínský brankář Vypušťák vytáhl skvělé zákroky. „To je stejné, jako když udělá gólman chybu. To se musí proměnit. Pakliže ne, jsme za to potrestaní,“ okomentoval situaci Matějka.

Ve druhém poločase Kozlovice držely míč, do podobných možností už se ale dostávaly těžko. Diváci moc šancí neviděli, když už se však do jedné v 73. minutě dostal Ondřej Školník, nekompromisně ji proměnil.

ŠKOLNÍK SLAVIL GÓL NA ČERVENOU

To, co následovalo, si však střelec Slavičína mohl odpustit. Nesportovními gesty vyprovokoval domácího brankáře Konečného, ten Školníka lehce udeřil do obličeje. Rozhodčí vše vyřešil žlutými kartami pro oba aktéry, protože Školník už jeden kartónek o chvíli dříve viděl, musel předčasně do sprch. To ovšem byl pro fanoušky nejvíce vzrušující moment druhé půle.

Kozli přesilovku a následný nápor nevyužily. Do vápna lítaly hlavně centry, s nimiž si slavičínská defenziva dokázala poradit. „Nedělali tolik chyb, výborně jim zahrál stoper, který dokázal uskákat veškeré naše centry. Měli jsme tlak, ale když už soupeř vedl, tak se zatáhl, prostory pro kombinaci už tam nebyly,“ mrzelo kouče Kozlů.

Ten tak po venkovní bezbrankové remíze ve Frýdlantu musel skousnout další ztrátu. „Když nedáme dva zápasy gól, nemůžeme vyhrát. Soupeř si vypracoval jednu jedinou šanci za devadesát minut a proměnil ji. My jsme jich v první půlce měli tři,“ pokrčil Roman Matějka rameny.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3226 krát Naposledy změněno středa, 15 srpen 2018 20:59