Vytisknout tuto stránku

Kozlovice ve vyhroceném utkání v Havlíčkově Brodě opět jen remizovaly - 20.9.2015

sobota, 26 září 2015 15:07
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Havlíčkův Brod, Kozlovice – V nedělním fotbalovém divizním zápase přivítal brodský Slovan Na Losích nováčka skupiny D z Kozlovic. Ten má ve svých řadách bývalého hráče Baníku Ostrava Libora Žůrka, který byl zejména po přestávce na hřišti konečně cítit. Jeden gól připravil, další šance však se svými spoluhráči nezužitkoval, Kozlovice tak potřetí v řadě remizovaly 1:1.

 

Havlíčkův Brod FC Slovan Havlíčkův Brod
1
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Havlíčkův Brod: Soukal - Křivka, Hekerle, Polívka, Henek, Hejkal (77. Němec M.), Plichta, Tuhý (70. Vařejka), Kavka, Veselský (89. Němec R.), Štědrý
  • Kozlovice: Kadlec – Střelec, Král, Dostál, Heger – Žůrek (92. Hradil), Axamit, Sikora, Kaďorek – Schlehr, Galetka (91. Tomčík)
  • Rozhodčí: Nejedlý – Soukal, Vejtasa
  • Branky: 52. Střelec (vlastní) – 51. Galetka
  • Žluté karty: 47. Veselský – 17. Sikora, 73. Žůrek
  • Červené karty: - 63. Střelec, 64. Janoštík
  • Diváků: 150

Smutným hrdinou utkání byl David Střelec, který si vstřelil vlastní gól a dostal červenou kartu.


Už před zápasem netajil domácí lodivod Richard Zeman ambice na zisk tří bodů. „Víme o kvalitách soupeře, ale v naší situaci musíme doma myslet na tři body," měl před zápasem jasno Zeman. Samotný zápas začal opatrně, oba týmy se oťukávaly a čekaly, co kdo vymyslí.


Domácí byli v přece jen aktivnější, ale nedařila se jim finální přihrávka do vápna. Až po půl hodině hry předvedl parádní přihrávku brodský kapitán Kavka naběhnutému Veselskému, toho ale vychytal kozlovický gólman Kadlec.

Na druhé straně Kavka předvedl to, že mu svědčí i post stopera, když včas vypíchl míč Schlehrovi, který se ze strany probíjel před Soukala. Ještě do poločasu mohl Slovan poslat do vedení Tuhý, který se dostal na dostřel hostující branky, ale s jeho pokusem neměl Kadlec sebemenší problémy.


„Na začátku jsme ještě trošku spali, pak jsme se probrali a ve druhé půlce jsme byli jednoznačně lepší," pověděl trenér Kozlovic Roman Matějka.

Kozlovice vyrážely do velmi nebezpečných brejků, ke kterým využívaly především rychlonohého Žůrka. Gólový brejk se jim podařil hned po přestávce, kdy právě Žůrek potáhl míč po pravé straně a před brankou našel neobsazeného Galetku. Naštěstí pro Slovan se podařilo hned po rozehrávce vyrovnat vlastním gólem Davida Střelce.

„Dostali jsme laciný gól, ale naštěstí stejně lacino nás nechal soupeř hned vyrovnat," hodnotil minutovou záležitost trenér Slovanu.


Pro Havlíčkův Brod přišla vzápětí výhoda, když se nechal hostující Střelec po strkanici sporně vyloučit. Hned po něm viděl červenou kartu i Janoštík, který se pustil do urážek rozhodčího. Jenže přesilovka byla domácímu týmu spíše na obtíž. Do šancí se kromě standardních situací nedostával, naopak nebezpečné brejky do otevřené obrany podnikal soupeř.


„Přesilovku jsme nezvládli. Brejky soupeře se nám lépe dařilo zachytávat, když se hrálo jedenáct na jedenáct. Naše mužstvo je mladé a z přemíry snahy jsme kupili chybu za chybou a jen díky Soukalovi máme bod, který je pro nás vzhledem k průběhu ve druhém poločase ziskovým," řekl Zeman.

Právě brodský gólman byl ústřední postavou závěru utkání, kdy nejdříve vychytal Žůrka a později ještě Kaďorka a Galetku.


„Bohužel, ze strany rozhodčího to utkání byla jednostranná tragédie. Červená karta nebyla úplně fér, když už, tak měli jít ven oba hráči, kteří se postrkovali. To určitě ovlivnilo zápas, i když jsme i v deseti byli lepší. Žůrek odehrál zatím své nejlepší utkání v našem týmu, dobře hrál i Galetka. Bohužel nedal šanci v devadesáté minutě. Umíráme na neproměňování šancí. Herní projev je velice slušný, až nám to tam začne padat, můžeme konkurovat každému," řekl závěrem Roman Matějka.



Autor článku: Ivan Němeček, Petr Veselka; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4463 krát Naposledy změněno sobota, 26 září 2015 15:25