Vytisknout tuto stránku

Kozlovice v infarktovém závěru přetlačily Jeseník. Brankáři ruply nervy - 03.06.2018

úterý, 05 červen 2018 20:50
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Jan Pořízek

Tohle byla domácí rozlučka se vším všudy. Fotbalisté Kozlovic v neděli naposledy v tomto divizním ročníku před domácími fanoušky odehráli duel s Jeseníkem. A děly se věci.

FK Kozlovice - FK Jeseník
3:2 (1:1)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 20. a 75. Galetka, 93. Střelec – 12. Kysela, 90. Bříza
  • Rozhodčí: Duda – Mankovecký, Šištík
  • ŽK: Řehák, Heger – Plhák, Macura, Mráz, Furik
  • ČK: 76. Červený (po 2. ŽK)
  • Diváků: 309
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Král, Řehák, Heger – Š. Přikryl, Schlehr, Šolín, Chudoba (71. F. Přikryl) – Nekuda, Galetka (85. Pavelka)
  • Trenér: Roman Matějka
  • Havířov: Červenka – Keltner, Mráz, Macura, Furik (92. Planý), Kysela, Plhák, Mlynář, Vavrač, Marcinov (67. Bříza), Řezníček (85. Andrušík)
  • Trenér: Jakub Karakasidis


Červená karta pro hostujícího gólmana po nevídané estrádě, v 90. minutě vyrovnání hostů na 2:2 a následný gól domácích v nastaveném čase, který rozhodl o infarktové výhře Kozlovic 3:2.

O dva góly Kozlů se postaral Adam Galetka. Ten už v sezoně zaznamenal 17 branek a je druhým nejlepším střelcem soutěže. Ústřední postavou domácích však byl pravý obránce David Střelec. Právě on svou první trefou v sezoně rozhodl.

„Dostali jsme dva špatné góly, jeden po mojí chybě. Naštěstí jsem to napravil,“ usmíval se hrdina utkání.

Kozlovice od 12. minuty prohrávaly po krásné individuální akci Pavla Kysely, který obešel právě Střelce. Ve 20. minutě si však poprvé vzal slovo Galetka. V 75. minutě jej pak přesným centrem našel opět David Střelec a Kozli šli do vedení.

To ale neunesli hráči Jeseníku v čele s brankářem Jiřím Červenkou. Ten vystartoval nejen po rozhodčím, ale i po Střelcovi, který dle jeho názoru měl míč zakopnout, protože na trávníku v té chvíli ležel jesenický hráč.

Vůbec jsem o tom nevěděl. Dostal se ke mně balon, běžel jsem, hráč ležel někde za mnou. Bohužel, mrzí mě to. Ostatní říkali, že to ale ani nebyl nějaký faul. To se stává. Říkali, ať si pak dáme vlastňáka, ale to už bylo podle mě zbytečné,“ ohlížel se za situací Střelec.

ČERVENKU V BĚSNĚNÍ NEZASTAVILA ANI ŽLUTÁ

Následovala žlutá karta pro gólmana za protesty a hodně peprná slůvka, to však nebylo vše.

Červenka, rozpálený do ruda, pokračoval ve svých výlevech, zakopl míč a okamžitě dostal druhou žlutou.

Při odchodu do šaten se ještě pošťouchal se Střelcem a dalšími a hodil mezi fanoušky lahev s vodou. A stejně jako po dovádění hráče Havířova to odnesly dveře v šatně hostů.

„Chlapec to docela neunesl. Ale to jsou nervy. Chtěli vyhrát, odvést si lepší výsledek. Dostali gól, jaký dostali, my jsme to viděli jinak,“ vrátil se k incidentu David Střelec.

„Byla to čistá červená karta našeho brankáře, to všechno beru. Ale jinak to rozhodčí nezvládli,“ přidal svůj pohled kouč Jeseníku Petr Ševčík.

Nervami Jesenických totiž pocukalo už dřívější přehlédnutí přinejmenším hraničního zákroku Kozlů, po kterém se hosté dožadovali červené karty. Rozhodčí Duda vše posoudil jako čistý souboj.

„Hodně diskutabilní. Budu se držet. Měla tam být vyložená červená karta. Kluk předběhl obránce, ten ho stáhne na zem a rozhodčí řekne, že byli vedle sebe? To je u mě blbost. Výmysl rozhodčích,“ nebral si Petr Ševčík servítky.

Nervózní utkání nicméně pokračovalo a domácí v přesilovce nepředváděli výkon, díky němuž by si v poklidu došli pro tři body. Naopak. Jeseník hrozil a v 90. minutě se dokonce dočkal vyrovnání. Signál po standardní situaci zakončoval Adam Bříza.

„Ve druhé půlce tlak postupně opadl. Proti deseti jsme hráli hůř než proti jedenácti. To mě trošku mrzí. Ke srovnání vůbec nemělo dojít,“ kroutil hlavou kozlovický trenér Roman Matějka, který má za sebou další „hororový“ zážitek.

Šťastný konec však zařídil Střelec. Po sérii rohových kopů v nastavení to byl právě on, kdo dostal míč za autora prvního gólu utkání Kyselu. Hostům totiž náhradní brankář chyběl.

„Byl tam odražený balon do velkého vápna. Myslím, že to tam hlavičkoval Neky (Petr Nekuda, pozn. red.). Zůstal jsem tam docela sám, nějak jsem to špatně trefil, odrazilo se to do brány. Kdybych to trefil dobře, tak to gól podle mě nebyl,“ radoval se kozlovický bek.

Z málo vídaného duelu si tak tři body odnesli domácí, kteří se v tabulce divizní skupiny E posunuli na čtvrté místo o skóre za Havířov, s nímž však mají lepší vzájemnou bilanci. Jeseníku patří dvanáctá příčka.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 2885 krát Naposledy změněno úterý, 05 červen 2018 21:16