Vytisknout tuto stránku

Kozlovice v Holešově spasil Rolincův černý kůň - 5. 5. 2022

neděle, 08 květen 2022 07:05
Stoper Kozlovic David Kostka. Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/fotbal-divize/kozlovice-holesov-cerny-kun.html Stoper Kozlovic David Kostka. Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/fotbal-divize/kozlovice-holesov-cerny-kun.html Foto: Deník/Jan Pořízek

Na hřišti posledního se pořádně nadřeli, nakonec ale fotbalisté Kozlovic přeci jen odvezli z Holešova tři body. Hlavou jim je v 78. minutě vystřelil stoper David Kostka. Pod trenérem Chytrým ještě v zimě nechtěný hráč, kterého Kozli nabízeli na hostování právě Holešovu.

SFK ELKO Holešov - FK Kozlovice 0:1 (0:0)
 

  • Místo utkání: Holešov
  • Rozhodčí: Paulík – Malimánek, Mach
  • ŽK: Kovář, Jadrníček, Paštěka, Janalík – Kaďorek, Skopal
  • ČK: 86. Guzik (po 2. ŽK)
  • Diváci: 350
  • Branky: 78. Kostka
  • Kozlovice: Šustr – Kadlec, Kostka, Řehák, Kyselák – Kaďorek (78. Vogl), Skopal (90. Chudoba), Strašák, Smékal, Guzik – Galus (72. Střelec)
  • Trenér: Rolinc

 


„Kosťa je můj černý kůň a žolík. Podruhé dal rozhodující gól venku,“ pochvaloval si trenér Kozlovic František Rolinc, který tak i ve třetím utkání od svého příchodu na lavičku ambiciózního divizního celku slavil výhru.

Holešov ale na jaře měl za sebou několik těsných a smolných porážek. Tým vyměnil trenéra a posílil, což na jeho herním projevu je znát. Kozlovice nečekalo nic jednoduchého, což se během středeční dohrávky jen potvrdilo.

„Přesně podle toho vypadal i první poločas. Holešov byl minimálně vyrovnaným soupeřem, měli tam šance, které neproměnili,“ ohlížel se František Rolinc.

Nejblíže gólu byla nová ukrajinská hvězda Holešova, 33letý bývalý záložník FK Karpaty Lvov Igor Semenyna. Hráč s fantastickou levačkou je pro divizi více než nadstandardní a právě jeho trestný kop skončil břevnem.

Po změně stran se ale obrázek hry změnil. „Otočilo se to, ve druhém poločase jsme dominovali a bylo jen otázkou času, kdy ten gól dáme. Všichni odehráli dobré utkání. Sedá si to a kluci mi dělají radost,“ chválil Rolinc.

Tomu v Holešově chyběl ze zdravotních důvodů útočník Galetka a opět i Lamine Fall, jehož budoucnost v Kozlovicích je nejistá.

Kozli po výhře 1:0 nadále okupují třetí místo tabulky a v sobotu je čeká krajské derby na hřišti Šumperku (16.30). Nastoupit do něj nebude moci křídelník Michal Guzik, který v závěru duelu v Holešově obdržel přísně druhou žlutou kartu.


Autor článku: Ivan Němeček / sportovní reportér (Prerovskydenik.cz).


Číst 1086 krát Naposledy změněno neděle, 08 květen 2022 07:22