Vytisknout tuto stránku

Kozlovice urvaly ve Žďáru první venkovní výhru - 1.11.2015

pondělí, 02 listopad 2015 18:01
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Žďár nad Sázavou, Kozlovice – Fotbalistům Kozlovic se podařilo navázat na vydařené domácí utkání se Ždírcem. V neděli na hřišti Žďáru nad Sázavou opět naplno bodovali a vzdalují se sestupovým zónám divize D. Tentokrát byl ústřední postavou zápasu útočník Adam Galetka, který jediný gól vstřelil a v závěru musel předčasně do sprch po druhé žluté kartě. Jeho spoluhráči ale nulu vzadu i díky skvělému Kadlecovi v bráně uhájili.

 

Žďár FC Žďas Žďár nad Sázavou
0
Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
1
  • Žďár: Jícha - Bureš, Vomela, Turek, Nedvěd, Chmelíček (25. Frieb), Trojánek (54. Motyčka), Jurnečka, Kunstmüller, Ločárek, Veselý
  • Kozlovice: Kadlec – Střelec, Martin Král, Dostál, Heger, Kaďorek, Šolín, Schlehr, Hradil (77. Nevřela) – Žůrek (86. Janoštík), Galetka
  • Rozhodčí: Bernatík – Hanák, Klement
  • Branky: - 11. Galetka
  • Žluté karty: 53. Chmelíček – 54. Heger, 88. Janoštík
  • Červené karty: - 83. Galetka
  • Diváků: 180

„Museli jsme udělat změnu v sestavě kvůli zranění Sikory, takže jsme i venku hráli se dvěma útočníky. Kluci to odedřeli srdcem, celý ten zápas nebyl ani tak o fotbalovosti, odehráli jsme už spoustu hezčích utkání. Kluci skákali do střel, vystupovali, nešetřili krokem. Výhru bych přisuzoval bojovnosti, trošku se k nám přiklonilo i štěstí," hodnotil utkání trenér Kozlovic Roman Matějka.


Adam Galetka poslal jeho svěřence do vedení v 11. minutě, kdy si našel pěkný centr Kaďorka. Žďár hrozil hlavně ze standardek, avšak obrana hostů v čele s Petrem Kadlecem v bráně úspěšně vzniklé závary likvidovala.

V tom dokázaly Kozlovice pokračovat i ve druhém poločase. Domácí tlačili a měli ke gólu blízko, hosté hrozili z brejků. Branka už však nepadla a Matějkův tým poprvé v sezoně venku zvítězil. Žďasu nepomohla ani přesilovka v závěru střetnutí po faulu Galetky a následné druhé žluté.


„Bránil opravdu celý mančaft. Celá jedenáctka šlapala na maximum, bylo to týmové pojetí. Vyloženě jsme ty tři body venku vyválčili," řekl na závěr spokojený kozlovický kouč.


V neděli se Kozli na podzim naposledy představí před domácími fanoušky. Od 14 hodin hostí předposlední Šumperk.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4347 krát Naposledy změněno pondělí, 02 listopad 2015 18:15