Vytisknout tuto stránku

Kozlovice udolaly Dolní Benešov - 12.10.2014

neděle, 12 říjen 2014 00:00
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice - Jan Fedurco před utkáním hlásil pozitivní přístup hráčů v tréninku, výrazný progres ve fyzické připravenosti týmu a odhodlání porazit nedělního soupeře. Vše bylo proti Dolnímu Benešovu potřeba - na hřiště našeho týmu zavítal soupeř, který má velmi silové pojetí hry, vysoké a dobře fyzicky připravené hráče. Výsledek 2:1, vyrovnaný průběh utkání a boj do poslední minuty zaměření tréninku a předpoklady trenérského matadora potvrdily..

logo-fk-kozloviceKozlovice – Dolní Benešovlogo-FC-MSA-Dolni-Benesov
2:1 (1:0)

  • Místo utkání: Kozlovice
  • Branky: 9. Koutný, 68. Navrátil
  • Rozhodčí: Gasnárek, Dohnálek, Možíš
  • ŽK: 78. Navrátil, 85. Šolín
  • ČK: -
  • Diváků: 250
  • Kozlovice: Kadlec – Michal Král, Dlouhý, Heger, Šolín, Martin Král, Schlehr, Kaďorek, Přikryl (73. Střelec), Koutný (87. Petráš), Navrátil (89. Koplík)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Úvodních dvacet minut sice vůbec nenapovídalo, že bychom s hosty měli mít problémy. Připravovali jsme si dostatek šancí a na branku hostujícího gólmana doslova létal jeden balón za druhým. V 8. minutě jsme dokonce poprvé udeřili, svůj druhý gól v sezóně vstřelil Michal Koutný. Více jsme z dobrého vstupu do utkání a převahy v prvním poločase vytěžit nedokázali.

Ovšem tato pasáž hry zároveň ukázala, v čem pro nás hosté budou nebezpeční. Soupeř dokázal výborně zahrávat standartní situace (a to včetně autových vhazování), a i když ne pokaždé zakončil, vytvářel si jimi výrazný tlak. Ilustrovat to můžeme na rohu z 33. minuty, kdy jen postavení Hegera na brankové čáře zabránilo brance.


Spokojeni jsme mohli být i na začátku druhého poločasu. Během pěti minut hry jsme si připravili tři dobré šance, jak navýšit náskok. Kaďorkova střela skončila po zákroku Švrčiny na tyči a ani bratři Králové krátce po sobě v souboji s hostujícím brankařem neuspěli – a pak najednou udeřilo na druhé straně. Propagační střela, ne příliš povedený zákrok Kadlece, roh a gól.

Majewski v 51. minutě vyrovnal a jeho branka vlila soupeři tolik energie, že na dalších 20 minut diktoval tempo utkání, a to právě především díky rohům a dlouhým vhazováním. Bohudík už ani jedna ze standartních situací nebyla využita, a to i díky dvěma důležitým zákrokům Kadlece. Jakoby tak v zápase nebylo v dané chvíli lepšímu týmu na hřišti souzeno svůj tlak zúročit a místo toho inkasoval. V 68. minutě po křídle utekl Kaďorek a poslal míč skrz malé vápno, kde ho do sítě přes snahu brankáře dostal Navrátil. 2:1 pro Kozlovice!


Výsledek se do konce utkání již nezměnil. Hosté si dokázali vytvořit jen jednu příležitost, ale hostující hráč s č. 10 opět vyhořel na Kadlecovi. Stejně neúspěšně jsme dopadli i my v 74. minutě, kdy po individuální akci Navrátila se Koutnému před prázdnou bránou míč pouze odrazil od nohy.

Díky týmovému výkonu a štěstíčku se nám povedlo připsat si důležité vítězství.


Poznamenejme: ač v Kozlovicích panovalo slunečné počasí, fotbal do areálu nalákal pouze 250 diváků, tedy nejnižší návštěvnost v sezóně. Dále oba týmy měly před zápasem problémy se sestavou kvůli zraněním, hostům chybělo 5 hráčů základní sestavy, domácím se marodka sice vyprazdňuje, do ideálního stavu to má ovšem daleko. Přesto prvním pozitivem byl návrat Michala Krále, který od utkání v Rýmařově nehrál, a jeho velmi dobrý výkon.



Autor článku: (em).

Číst 5013 krát Naposledy změněno úterý, 14 říjen 2014 17:26