Vytisknout tuto stránku

Kozlovice spalovaly šance, proto v Rýmařově padly - 23.8.2014

sobota, 23 srpen 2014 00:00
Ilustrační foto Ilustrační foto Autor: DENÍK/Jan Pořízek

Staronová premiéra Kamila Štěpaníka na lavičce Kozlovic nebyla osvícena úspěchem. Jeho svěřenci na hřišti Rýmařova bojovali, ale na kýžený úspěch v podobě zisku bodů nedosáhli.

logo-tj-jiskra-rymarovTJ Jiskra Rýmařov – FK Kozlovice logo-fk-kozlovice
3:1 (2:0)

  • Místo utkání: Rýmařov
  • Branky Kozlovic: 60. Navrátil.
  • Rozhodčí:Růžička – Kozubík, Poláček.
  • ČK:80. Václavíček (Kozlovice).
  • Diváků: 210
  • Kozlovice: Mánek – Koplík, Mar. Král, Mich. Král (76. Václavíček), Střelec – Kaďorek, Šolín, Schlehr, Koutný – Přikryl (50. Dlouhý), Navrátil (88. Dohnal).
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Poté, co Tomáš Martinek v uplynulém týdnu skončil u mužstva mužů, poprvé v divizi vedl hráče Kozlovic v utkání jako trenér Kamil Štěpaník a obnovená premiéra mu na této pozici bohužel nevyšla. Přesto je třeba konstatovat, že jsme viděli velmi kvalitní utkání, naše hra měla divizní parametry a výkon všech našich hráčů byl velice slušný.


Trenér Štěpaník změnil oproti předešlým utkáním základní jedenáctku, od první minuty poprvé nastoupil Přikryl s Koutným a defenzivní pár poprvé utvořili Šolín se Schlerem. Obojí se ukázalo jako dobrá volba, dvojice Šolín-Schlehr navíc patřila k nejlepším hráčům na hřišti.


Co se týká utkání, tak jeho začátek nám příliš nevyšel – po velmi přísně nařízeném pokutovém kopu jsme již v 10. minutě prohrávali. Naše hra se od té chvíle postupně zlepšovala a dařilo se nám, a to ještě výrazněji v druhém poločase, poměrně rychle a fotbalově soupeře přečíslit a dostávat se před bránu soupeře. Místy jsme si vytvořili i souvislý územní tlak. Nevyvarovali jsme se ovšem dalších hrubých chyb v obraně, za které nás domácí znovu potrestali. V 35. minutě po hrubici Kaďorka domácí zvýšily na 2:0. My jsme tak efektivní nebyli a spalovali jsme jednu šanci za druhou – za celých 90 minut jsme si vypracovali řadu příležitostí, které volali po gólu, a alespoň 5 z nich mělo skončit jednoznačně brankou. Žel za záda domácího brankáře se nám podařilo dostat míč jen jednou, po Koplíkově centru snižoval na 2:1 v 60. minutě Navrátil. Jak už bylo zmíněno, žádnou další šanci jsme nevyužili, zatímco domácí po rychlém brejku a následném faulu Střelce v pokutovém území z 11 zvýšili na 3:1. Po vyloučení Václavíčka už jsme nedokázali proti dobře hrajícím domácím s výsledkem cokoliv udělat.


Domácí potvrdili, že budou týmem, který bude hrát v horních patrech tabulky a že my máme na čem pracovat. Kromě koncovky musíme zlepšit hlavně přístup hráčů k rozhodčím. Jako v utkání s Přerovem rozhodčí připustil velmi tvrdou hru a zákroky, které ohrožovaly zdraví hráčů a volaly po potrestání kartami, se postupně oboustranně množily. Je nepřípustné, aby hráči Kozlovic na takovýto způsob řízení utkání a na z něj vyplývající rozhodnutí rozhodčího reagovali tak jako v Rýmařově. Všechny osobní tresty jsme obdrželi za kritiku rozhodčího a Václavíček ani ne po 5 minutách na hřišti dokonce přímo kartu červenou.


Suma sumárum slovy Kamila Štěpaníka: „Bylo to velmi kvalitní utkání, nicméně naše neschopnost proměňovat vyložené šance, nedisciplinovanost a chyby v rozehrávce nás připravily o body. V následujícím týdnu nás čeká tvrdý trénink a příprava na dalšího soupeře.“


Poznamenejme: Michal Král utkání po zákroku soupeře nedohrál, v 76. minutě byl pro zranění střídán. Martin Václavíček se stal prvním vyloučeným hráčem Kozlovic v divizi. Koplíkovi s Dlouhým, kteří v utkání nastoupili, bylo v minulém týdnu prodlouženo hostování z Želatovic, v Kozlovicích budou působit minimálně do konce roku 2014. Petráš a Heger nebyli v utkání k dispozici z osobních důvodů.


Autor článku: Marek Baďura.


Číst 4648 krát Naposledy změněno pondělí, 25 srpen 2014 09:39