Vytisknout tuto stránku

Kozlovice nedaly šanci Šumperku. Žůrek konečně skóroval - 8.11.2015

úterý, 10 listopad 2015 17:23
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Třetí výhru v řadě si v neděli na domácím hřišti připsali fotbalisté Kozlovic. Výprask 4:1 si odvezl poslední Šumperk. Po podzimní rozlučce s domácími fanoušky tak Kozli pomalu dávají zapomenout na výsledkovou krizi a v tabulce divize D se jedno kolo před zimní přestávkou posunuli na desáté místo.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
4
Šumperk FK SAN-JV Šumperk
1
  • Kozlovice: Kadlec – Střelec, Martin Král, Dostál, Heger – Kaďorek, Šolín (75. Janoštík), Schlehr, Sikora, Hradil (57. Nevřela) – Žůrek
  • Šumperk: Šafář – Jurásek, Barcal, Reichl (70. Nemeth), Hruda – Kotzmann (33. Nimrichtr), Šalamoun, Konečný, Horák – Podhorný, Španihel (33. Pezzotti)
  • Rozhodčí: Mayer – Silný, Hlubinka
  • Branky: 19. a 40. Šolín, 14. Kaďorek, 74. Žůrek – 79. Pezzotti
  • Žluté karty: 65. Schlehr – 31. Barcal, 49. Horák
  • Červené karty: - 81. Horák, 86. Šalamoun
  • Diváků: 165

„Rozhodl hlavně první poločas, ve kterém jsme dokázali vstřelit tři góly po kombinacích a vypracovaných příležitostech. Hrálo se de facto na jednu branku," hodnotil zápas trenér Kozlovic Roman Matějka.


Šumperští v první půli na hřišti opravdu nebyli vidět. Úvodní šanci sice po Žůrkově pasu spálil Šolín, následného individuálního průniku Schlehra ale využil ve 14. minutě Lukáš Kaďorek, který hlavou dorážel za bezmocného brankáře hostí Šafáře.

Po další akci Martina Schlehra se pět minut poté do míče opřel Jakub Šolín a nádhernou ránou nedal Šafářovi šanci podruhé. Na Šumperku byla čím dál viditelnější herní krize, což se jen potvrdilo při situaci ze 40. minuty. Hosté si nepokryli autové vhazování Kozlovic, Libor Žůrek potáhl míč po levé straně a předložil do šance Šolínovi, který se trefil i tentokrát – 3:0.


„Když se týmu nepovede zachytit úvod soutěže, tak se to pak těžko nakopává. Pokud má zdravého ducha a chce pracovat, tak se to zlepší. Nám se tohle nedaří a je k zamyšlení, jak to bude pokračovat dál," nebral si servítky kouč Šumperku Bohdan Hecl.


Ve druhém poločase se jeho celek přeci jen snažil držet míč více na svých kopačkách, k šancím to ale nevedlo. Domácí naopak hrozili nebezpečnými brejky. Při jednom z nich se k míči dostal Žůrek, nastřelil však jen tyč. Chvilku nato selhal i ve stoprocentní šanci po nabídce Kaďorka, gól za Kozlovice jakoby exligovému kanonýrovi nebyl přán.

Po hodině hry konečně zahrozili i hosté, přímý kop Juráska ale brankář domácích Kadlec vytáhl na břevno. Ještě předtím pálil nebezpečně z pětadvaceti metrů Barcal.

V 74. minutě se dočkal i Libor Žůrek. Při dalším brejku mu míč předložil Střelec a útočník Kozlovic si tentokrát poradil jako zkušený mazák. Vedení 4:0 pak hosté upravili pět minut poté zásluhou Gianpaola Pezzottiho.


„Ve druhé polovině jsme trošku ubrali plyn. Mohli jsme dát ještě nějaké góly po brejkových situacích. Přežili jsme jednu standardku, ale dneska to vítězství bylo zasloužené, kvalita byla rozdílná," řekl Matějka.


O další šance se Šumperk ochudil sám. V 81. minutě ukázal domácím tribunám vztyčený prostředníček Lukáš Horák, za což okamžitě viděl červenou kartu. V posledních minutách ještě Martin Šalamoun sestřelil prchajícího Žůrka, hosté tak po druhé žluté dohrávali v devíti.


„Tento tým má obrovský problém s morálkou a nachystáním se na zápas. Dnes jsme od první minuty tahali za kratší konec. Naprostou pasivitou jsme inkasovali dva góly a domácí pak byli na koni. Mohli dát daleko víc gólů, než se jim nakonec podařilo," uznal trenér hostů.


Šumperk zůstává na chvostu tabulky a čeká jej zakončení bídného podzimu doma s Havlíčkovým Brodem. Kozlovice zavítají na hřiště Polné.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4231 krát Naposledy změněno úterý, 10 listopad 2015 17:35