Vytisknout tuto stránku

Kozlovice konečně zvítězily. Doma rozdrtily Uherský Brod - 27.9.2015

pondělí, 28 září 2015 12:03
Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Muži FK Kozlovice ročník 2014/15 Autor: DENÍK

Kozlovice – Remízové prokletí prolomeno! Fotbalisté Kozlovic po sérii plichet konečně k herní kvalitě přidali i efektivitu v zakončení, výsledkem byla vysoká a zasloužená výhra v nedělním střetnutí divize D nad Uherským Brodem 4:1.

 

Kozlovice Fotbalový klub Kozlovice
4
Uherský Brod ČSK Uherský Brod
1
  • Kozlovice: Kadlec – Střelec, Dostál, Martin Král (73. Tomčík), Heger – Žůrek (72. Šolín), Axamit, Schlehr, Sikora, Kaďorek – Galetka (77. Nevřela)
  • Uherský Brod: Kohoutek – Nevařil, Vrága, M. David, Kúdela – Michalec (46. Indra), R. David (71. M. Pochylý), Šálek, Dolina – Hruboš, Večeřa (46. Jaroněk)
  • Rozhodčí: Nováček - Hrůza, Černý
  • Branky: 27. a 70. Galetka, 34. a 68. Schlehr – 88. Šálek
  • Žluté karty: - 27. Michalec, 44. M. David, 90. Indra
  • Červené karty: -
  • Diváků: 245

Domácím zajistila důležité tři body dvojice dvougólových střelců – Adam Galetka a Martin Schlehr.

Dobrým výkonem se taky blýskla křídla Kaďorek s Žůrkem, jehož forma jde v posledních zápasech viditelně nahoru.


„Hra nám funguje čtvrtý nebo pátý zápas. Vždy jsme byli lepším týmem, soupeře jsme přehrávali. Z posledních výsledků jsme si dali navíc tři vlastní góly. Bylo to o tom, jestli dokážeme využít příležitosti, které si vypracujeme. Soupeř dnes měl de facto dvě střely na bránu a z jedné dal gól," měl konečně důvod k radosti trenér Kozlovic Roman Matějka.


A není divu, v posledních zápasech se jeho tým skutečně střelecky trápil a doplácel na pálení šancí.

Tentokrát ovšem vše fungovalo tak, jak si Kozlovičtí představovali.

Ve 27. minutě Kaďorek zahrával standardní situaci, jeho padající centr si našel Adam Galetka, který hlavou otevřel skóre zápasu. Druhou gólovou radost pro Kozly připravil Libor Žůrek pro všudypřítomného Martina Schlehra, a ten se ve 34. minutě rovněž hlavou nemýlil.

Také ve druhém poločase byli lepší domácí, Uherský Brod sice zabral, nebylo mu to však nic platné.

Třetí branku přidaly Kozlovice v 68. minutě, kdy Žůrek s Kaďorkem založili brejk, jenž zužitkoval Schlehr.

Také gól na 4:0 připravil Lukáš Kaďorek, to když podruhé v zápase posadil pěkně míč na hlavu Galetkovi, který krásně překonal Kohoutka v bráně hostů. Ti už se zmohli jen na snížení v samotném závěru duelu, pěknou technickou střelou z přímého kopu se o něj postaral Bronislav Šálek.


„Byli jsme dnes daleko horší po všech směrech. Už v patnácté vteřině jsme soupeři nabídli hrubou chybou Hruboše gólovku, a to se s námi táhlo celé utkání. Tam nebyl v prvním poločase jediný hráč na divizi, to byl okresní přebor. Ve druhém poločase to bylo trošku lepší, kluci více běhali, ale zase jsme udělali dvě chyby, tentokrát jsme nezvládli dva brejky. Prohráli jsme tak, jak jsme prohráli, a mohli jsme prohrát i daleko větším rozdílem," měl ke spokojenosti daleko trenér Uherského Brodu a bývalý prvoligový brankář František Ondrůšek.



Autor článku: Ivan Němeček; plně převzato ze stránek Přerovského deníku.

Číst 4733 krát Naposledy změněno pondělí, 28 září 2015 12:19