Vytisknout tuto stránku

Kozlovice čtyřmi góly v první půli sestřelily poslední Petrovice - 16. 9. 2017

pondělí, 18 září 2017 18:10
Ilustraní foto Ilustraní foto Autor: Deník/Němeček Ivan

Za dvacet minut bylo prakticky hotovo. Fotbalisté Kozlovic na půdě posledních Petrovic potvrdili roli favorita, když zvítězili 4:1. Ve 21. minutě už to po druhé brance Lukáše Kaďorka bylo 3:0. Kozli tak mají po sedmi kolech společně s nováčkem z Ústí 17 bodů. Divizi E zatím kralují dva celky z přerovského okresu.

Petrovice -FK Kozlovice
4:1 (4:1)

  • Místo utkání: Petrovice
  • Branka: 23. Lukan – 7. a 34. Galetka, 16. a 21. Kaďorek
  • Rozhodčí: Galásek – Žurovec, Černoevič
  • Diváků: 68
  • Petrovice: Mrozek – Paduch (60. Hujo), Gill, Lukan (60. Kondziolka, Mobe, Hanusek, Gomola, Bajzáth, Kempný (46. Chwastek), Hoffmann, Ruisl
  • Trenér: Zdeněk Dembinný
  • Kozlovice: Konečný – Střelec, Sikora, Ma. Král, Krejčíř – Kaďorek, Schlehr, Dostál, Kyselák (89. Bělík), Pavelka (76. Přikryl) – Galetka (83. Heger)
  • Trenér: Roman Matějka


„Očekával jsem těžký zápas, s Dolním Benešovem hrály Petrovice velmi vyrovnané utkání. Čekal jsem, že budou hrát zezadu, že se budeme těžce prosazovat do zpevněného bloku. Výhodou bylo, že jsme dali rychlý gól, a ve 21. minutě už jsme vedli 3:0. To rozhodlo celý zápas,“ měl jasno trenér Kozlovic Roman Matějka.

Už v sedmé minutě se prosadil útočník Adam Galetka, po něm se v rozmezí pěti minut dvakrát trefil Lukáš Kaďorek. Jiskřičku naděje vykřesal Petrovicím ve 23. minutě Jan Lukan, tento plamínek ale sfoukl svým druhým gólem o chvilku později Galetka.

„Chviličku se ta hra srovnala, ale když jsme dali na 4:1, tak jsme si pak zbytek zápasu pohlídali. Nechtěl jsem připustit žádnou divočinu,“ ohlížel se kozlovický kouč.

Ten sice postrádal hlavní ofenzivní zbraň Petra Nekudu. Stejně jako Jakub Šolín měl pracovní povinnosti, oba v útoku důležité borce ale nahradili ostatní. Potvrdili, že Kozli letos mají kvalitní a široký kádr, který může pomýšlet na nejvyšší patra tabulky.

„Prosazovali jsme se po křídelních akcích, přesně tak, jak jsem chtěl. Věděli jsme, že mají vysokého stopera Gilla, tam bychom se neprosadili. Hráli jsme v pohybu, s tím si soupeř moc nevěděl rady. Góly nám daroval po chybách,“ hodnotil Roman Matějka.

Ve druhém poločase už diváci žádnou branku neviděli, Kozlovice si zkušeně pohlídaly zisk dalších tří bodů. Emoce tak vzplály pouze v závěru, když domácí Ruisl a Hanusek museli po druhých žlutých kartách předčasně do sprch.

V dalším kole Kozlovice hostí nováčka ze Šternberka, který se v divizi zatím spíše hledá.


Autor článku: Ivan Němeček / prerovsky.denik.cz.


Číst 3355 krát Naposledy změněno pondělí, 18 září 2017 19:41