Vytisknout tuto stránku

Do Kozlovic, špatné zprávy ze Slavičína - 7.9.2014

neděle, 07 září 2014 00:00
FK Kozlovice – FC TVD Slavičín FK Kozlovice – FC TVD Slavičín Autor: DENÍK/Jan Pořízek

Krásné počasí a panorama Bílých Karpat čekalo na hráče Kozlovic ve Slavičíně - po 8 minutách utkání bylo po idylce, domácí Slavičín vstřelil druhou branku, celkově ovládl nedělní utkání a hostům nedal šanci.

logo-FC-TVD-SlavicinFC TVD Slavičín – FK Kozlovice logo-fk-kozlovice
4:1 (3:0)

  • Místo utkání: Slavičín
  • Branky : 37. a 90. Kříž, 3. Školník, 6. Lukaštík – 57. Dlouhý.
  • Rozhodčí:Hanáková – Boček, Kolář
  • ŽK:Dlouhý
  • ČK:80. Šolin (Kozlovice)
  • Diváků: 250
  • Slavičín: Talčík – Kocián, T. Švach, Lukaštík, Šindler – Dolina (64. Jaroš), Školník, P. Švach, Kalus (83. Mezírka) – Kříž, Macek (66. Matůš).
  • Trenér: Vladislav Straka
  • Kozlovice: Mánek – Koplík, Mar. Král. Petráš, Heger (55. Střelec) – Kaďorek, Šolin, Schlehr, Koutný (87. Frode) – Přikryl, Navrátil (46. Dlouhý)
  • Trenér: Kamil Štěpaník.


Ani v druhém venkovním utkání tak fotbalisté Kozlovic neuspěli. Herně a výsledkově nevyšel Kozlům především první poločas, ve druhé půli po změnách v sestavě, kdy Dlouhý nahradil na hrotu Navrátila a Střelec v obraně Hegera se hra vyrovnala a pro Kozlovice se začaly rodit šance. Využít se podařilo jen jednu, v 58. minutě dostal míč do sítě Dlouhý. Ovšem domácí pod taktovkou bývalého ligového hráče Petra Švacha nadále utkání kontrolovali a Kozlovice upřímně na obrat neměly.


Ve druhém utkání venku rovněž Kozlovice nedokázaly domácím zabránit, aby vstřelili branku. Mánek musel lovit míč ze sítě tentokrát ve čtyřech případech. Z venkovních utkání máme skóre 2:7 a v divizi jsme z tohoto pohledu nejhorší, po 5 kolech jen Určice dostaly více branek.

Ve druhém utkání venku jsme taktéž nedohráli v plném počtu, tentokrát byl po druhé žluté kartě vyloučen v 85. minutě Šolín.

K zmíněnému popisu přidejme také dvě výmluvy. Za prvé, zatím si zvykáme na způsob řízení utkání rozhodčími v divizi a jejich rozdílný metr. Sudí Hanáková na nás ve Slavičíně byla přísná a udělení druhé žluté karty Šolínovi za zákrok 5 minut před koncem nedávalo žádný smysl. Navíc sudí ani nevěděla, že hráč již žlutou kartu má a chvíli se hrálo, než vytáhla červenou.

Za druhé musíme upozornit, že jsme měli hrát na umělce a místo toho nás poslali na trávu, kterou před zápasem a o poločase pořádně zavlažili. Změna hrací plochy nebyla nahlášena a hráči neměli vhodnou obuv, tím byla významně ovlivněna jejich hra a zároveň jejich zdraví.


Ve středu nás čeká utkání ve Vítkovicích, doufejme, že alespoň jeden z těchto ukazatelů bude pro nás příznivější.
Poznamenejme: Poprvé utkání mužů Kozlovic řídila žena. Kamil Štěpaník ponechal vítěznou sestavu z minulého utkání. Michal Král je stále veden jako zraněný, Václavíček si odpykával disciplinární trest a Šolína bude DK řešit na zasedání ve středu.

Podle zpráv kádr Kozlovic postihla i další změna, Jan Dohnal musel být odejit. Kozlovice se v tomto případě loučí s hráčem, který za ně v Krajském přeboru odehrál přes 160 utkání a vstřelil 51 branek.


Autor článku: Marek Baďura.


Číst 4891 krát Naposledy změněno úterý, 09 září 2014 11:05